YHTEISJÄRJESTELYSOPIMUS

Tällä sopimuksella sovitaan yhteisjärjestelyn piiriin kuuluvista oikeuksista ja velvollisuuksista.

Sopijapuolet

1.Turun kaupungin Toijaisissa sijaitseva kiinteistö 853-153-31-2.

Vuokraoikeuden haltija: As Oy Turun Heinäketo (y-tunnus 3124865-8)

Kiinteistön omistaja: Turun Kaupunki

Jäljempänä ”Tontti 2”

 

2.Turun kaupungin Toijaisissa sijaitseva kiinteistö 853-153-31-3.

Kiinteisötn omistaja: As Oy Turun Marjamäki (y-tunnus 3104346-8)

Jäljempänä ”Tontti 3”

 

Jäljempänä erikseen ”Osapuoli” ja yhdessä ”Osapuolet”.

 

Sopimuksen tarkoitus

Tällä yhteisjärjestelysopimuksella (”Sopimus”) sovitaan Osapuolten keskinäisistä pysyvistä kiinteistörasitteista sekä rasitteiden nojalla rasitetuille kiinteistöille sijoitettavista rakenteista, rakennelmista ja johdoista sekä näitä koskevista vastuista ja näistä aiheutuvien kustannusten kohdentamisesta sekä yhteisjärjestelyn piiriin kuuluvista oikeuksista ja velvollisuuksista.

Osapuolina olevien kiinteistöjen sijainti ja rajat ilmenevät Liitteistä 1-2 olevista tontinjakokartoista.

 

Tällä sopimuksella Osapuolet ovat sopineet seuraavaa

1.Ajoneuvon pitämisen rasite

Tontilla 3 on pysyvä oikeus sijoittaa kuusi velvoiteautopaikkaa Tontille 2. Velvoiteautopaikkojen rakennuskustannuksista vastaa Tontti 3.

Velvoiteautopaikkojen ylläpitokustannuksista vastaa osa Tontti 3.

2.Jätteiden kokoamispaikan rasite

Tontilla 2 on pysyvä oikeus käyttää jätekeräyspistettä Tontilla 3. Jätekeräyspisteen rakennuskustannuksista, ylläpitokustannuksista ja perusparannuskustannuksista vastaa Osapuolet huoneistoneliöiden suhteessa.

3.Kulkuyhteysrasitteet

Tontilla 3 on pysyvä oikeus käyttää Tontilla 2 sijaitsevia ajo- ja kulkuyhteyksiä. Ajo- ja kulkuyhteyksien rakennuskustannuksista vastaa Tontti 2.

 

Tontilla 2 on pysyvä oikeus käyttää Tontilla 3 sijaitsevia ajo- ja kulkuyhteyksiä. Ajo- ja kulkuyhteyksien rakennuskustannuksista vastaa Tontti 3.

 

Pysäköinti- ja kulkualueiden ylläpitokustannuksista ja perusparannuskustannuksista vastaa Osapuolet huoneistoneliöiden suhteessa.

4.Yhteiskäyttöalue käytön rasite

Osapuolilla on pysyvä oikeus leikki-, oleskelu ja kuntoilupihan käyttämiseen Tonteilla 2 ja 3. Piha-alue on molempien Osapuolten yhteisessä käytössä. Leikkipaikan rakentamiskustannuksista, kunnossapitokustannuksista, ylläpitokustannuksista ja perusparannuskustannuksista vastaa Osapuolet huoneistoneliöiden suhteessa.

5.Pelastustien rasite

Tontilla 3 on pysyvä oikeus käyttää Tontilla 2 sijaitsevaa pelastustietä. Pelastustien rakennuskustannuksista, ylläpitokustannuksista ja perusparannuskustannuksista vastaa Tontti 2.

6.Hulevesien viivytysjärjestelmän rasite

Tontilla 3 on pysyä oikeus sijoittaa Osapuolten yhteinen hulevesien viivytysjärjestelmä Tontille 2. Yhteisen hulevesijärjestelmän ja siihen liittyvien liittymien sekä muiden teknisten toteutusten rakennuskustannuksista, ylläpitokustannuksista ja perusparannuskustannuksista vastaa Osapuolet huoneistoneliöiden suhteessa.

Muut määräykset

a)Osapuolet sitoutuvat pitämään tämän sopimuksen voimassa myös mahdolliseen uuteen tontin omistajaan/vuokralaiseen nähden.

b)Tällä sopimuksella myönnettyjen etuuksien vakuudeksi perustetaan rasitteet viranomaiseen Osapuolten välille viipymättä tämän sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Rasitteiden perustamisesta ja muutoksista johtuvat kustannukset jaetaan Osapuolten kesken huoneistoneliöiden suhteessa.

c)Mikäli tällä sopimuksella myönnetyt oikeudet käyvät osittain tai kokonaan tarpeettomiksi, lakkaa tämä yhteisjärjestelysopimus tarpeettomaksi käyneeltä osalta ilman korvauksia puolin ja toisin.

d)Osapuolet toteavat, mikäli tämän sopimuksen tarkentamiseen tai muuttamiseen ilmenee myöhemmin tarvetta, Osapuolet sitoutuvat hyvässä̈ yhteishengessä̈ myötävaikuttamaan tässä̈ sopimuksessa sovittujen velvoitteiden ja oikeuksien tarkentamiseen tai muuttamiseen noudattaen tämän sopimuksen perusperiaatteita sekä̈ sitoutuvat täydentämään tämän sopimuksen tarvittavilta osin.

e)Siinä tapauksessa, että̈ viranomaiset vaativat muutoksia tai tarkistuksia tähän sopimukseen, Sopijapuolet sitoutuvat tarkistamaan tätä̈ sopimusta viranomaisten määräämällä tavalla kuitenkin siten, etteivät tämän sopimuksen perusperiaatteet kumoudu.

f)Tällä sopimuksella perustetuista rasitteista ei makseta korvauksia puolin tai toisin.

g)Tämä sopimus tulee voimaan heti, kun se on allekirjoitettu.

h)Tästä Sopimuksesta aiheutuvat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvotteluteitse. Erimielisyydet, joita ei saada neuvotteluteitse sovittua, ratkaistaan kiinteistöjen sijaintipaikkakunnan käräjäoikeudessa.

i)Siltä osin kuin tässä̈ sopimuksessa ei ole toisin sovittu, yhteiskäytössä̈ olevien ja muiden kustannusjaettavien tilojen ja alueiden kulut jaetaan sopijapuolien välillä noudattaen jakoperiaatteena aiheuttamisperiaatetta sekä hyötymisperiaatetta ja perustuen kulutuksen alamittaukseen. Ellei alamittausta ole järjestetty, määritellään kokonaiskulutus teho- ja käyttöaikalaskelmin tai muulla laskennallisella tavalla.

j)Selvyyden vuoksi todetaan, että Turun kaupunki on tämän sopimuksen Osapuoli ainoastaan siinä tarkoituksessa, että hyväksyy omistamansa kiinteistön 853-153-31-2 tässä

sopimuksessa määriteltyjen rasitteiden perustamisen. Vuokranantajan omistaman Tontin 2 osalta tässä sopimuksessa sovituista velvoitteista vastaa ja oikeudet saa

hyväkseen kiinteistön 853-153-31-2 vuokraoikeuden haltija (As Oy Turun Marjamäki) riippumatta siitä, onko vuokraoikeus kirjattu lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin. Turun Kaupunki ei vastaa mistään tästä sopimuksesta aiheutuvista vastuista, velvollisuuksista tai kustannuksista.

 

Tätä sopimusta, jota sitoudumme noudattamaan, on tehty kolme (3) samanlaista kappaletta, yksi kullekin sopimusosapuolelle ja yksi viranomaisille.

 

Helsingissä, 20. päivänä elokuuta 2020

 

Tontin 853-153-31-2 omistaja

 

_________________________

 

As Oy Turun Heinäketo

 

 

 

Tontin 853-153-31-3 omistaja

 

_________________________

Turun Kaupunki

 

Tontin 853-153-31-3 vuokraoikeuden haltija

 

_________________________

As Oy Turun Marjamäki

 

 

 

 

 

 

Liitteet

Liite 1. Tontinjakokartta, Tontti 2

Tonttia 2 rasittaa tontin 3 käytössä olevat kuusi velvoiteautopaikkaa. Lisäksi rasitteena ovat ajo- ja kulkuyhteys, pelastustie sekä yhteiskäyttöalue tontin keskiosassa. Osapuolten yhteiskäytössä oleva hulevesijärjestelmä sijoittuu Tontille 2.

Liite 2. Tontinjakokartta, Tontti 3

Tonttia 3 rasittaa molemmille tonteille yhteiskäytössä oleva jätekeräyspiste, ajo- ja kulkuyhteys sekä yhteiskäyttöalue tontin keskiosassa.