Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus 
Maankäyttöjohtaja2701.10.2020 

588-2020 (10 02 03, 00 01 05)

Vireillä olevaan asemakaavaan "Voimakatu" (2/2020) liittyvän yhteistyösopimuksen täydentäminen

Tonttipalvelut, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin 29.9.2020:

Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto päätti 8.6.2020 § 35 hyväksyä Itäharjun kaupunginosan kortteleiden 853-12-39, -41, -42, -46, -62 ja -67 kehittämistä koskevan yhteistyösopimuksen ja että vireillä olevan asemakaavan ”Voimakatu” (2/2020) alueella olevien kaupungin omistamien kiinteistöjen maanvuokramiehet, jotka eivät vielä ole mukana yhteistyösopimuksessa, voivat myöhemmin liittyä yhteistyösopimukseen sen mukaisin ehdoin. Lisäksi kaupunkikehitysjaosto päätti, että kaupunkiympäristötoimialan maankäyttöjohtaja oikeutetaan tekemään liitteeseen vähäisiä korjauksia ja tarkennuksia.

Turun kaupunki ja 11 muuta maanomistajaa tai maanvuokramiestä ovat 8.7.2020 allekirjoittaneet em. päätöksen mukaisen yhteistyösopimuksen. ”Voimakatu” -nimisellä asemakaava-alueella sijaitsevan kiinteistön 853-12-42-5 maanvuokramies, Kiinteistö Oy Turun Kalevankeskus, ei ole alun perin ollut mukana yhteistyösopimuksessa, mutta on nyt pyytänyt saada osallistua alueen kaavoitusta varten laadittuun yhteistyösopimukseen. Hartela Länsi-Suomi Oy on solminut esisopimuksen Kiinteistö Oy Turun Kalevankeskuksen osakkeista.

Allekirjoitetun yhteistyösopimuksen mukaisesti, mikäli sopimukseen tulee sopimuksen voimassaoloaikana lisää osapuolia, tulee sopimukseen lisättävän osapuolen osallistua yhteistyösopimuksen kohdan 7.1 mukaisiin kustannuksiin hallitsemansa maa-alueen pinta-alan mukaisessa suhteessa. Lisäksi osapuolet sitoutuvat neuvottelemaan yhteistyösopimukseen tarvittavat muut muutokset osapuolten lisääntyessä. Sopimuksen osapuolet ovat hyväksyneet, että yhteistyösopimusta voidaan täydentää siten, että Kiinteistö Oy Turun Kalevankeskus tulee yhteistyösopimukseen osapuoleksi liitteenä olevassa yhteistyösopimuksen täydennyksessä esitetyin tavoin. Lisättävä osapuoli sitoutuu yhteistyösopimuksen täydennyksellä ottamaan omalta osaltaan vastatakseen yhteistyösopimuksen mukaiset ehdot.

Liite 1Yhteistyösopimuksen täydennys ja kartta

Maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi:

PäätösPäätin, että Turun kaupungin sekä Ålandsbanken Tomtfond Specialplaceringsfond, Hartela Länsi Suomi Oy, Kiinteistö Oy Turun Voimakatu 2-4, Kiinteistö Oy Turun Voimakatu 13A, Kiinteistö Oy Turun Voimakatu 13B, Kiinteistöosakeyhtiö Turun Peronkatu 40, TScP Kehitys Oy, Kiinteistö Oy Infracity, Kiinteistöosakeyhtiö Turun Jaanintie 24, Kiinteistö Navigare Oy ja Lehto Asunnot Oy nimisten yhtiöiden välistä 8.7.2020 allekirjoitettua ”Voimakatu” (2/2020) -nimistä asemakaavaa koskevaa yhteistyösopimusta täydennetään liitteenä 1 olevan yhteistyösopimuksen täydennyksen mukaisesti siten, että Kiinteistö Oy Turun Kalevankeskus tulee yhteistyösopimuksen osapuoleksi ja ottaa vastatakseen muiden tavoin kaavoituksen ja suunnittelun kustannukset sekä muut yhteistyösopimuksessa sovitut käytännöt hallitsemansa maa-alueen osalta.

Jyrki Lappi

maankäyttöjohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoHartela Länsi-Suomi Oy
aoKiinteistö Navigare Oy
aoKiinteistö Oy Infracity
aoKiinteistö Oy Turun Kalevankeskus
aoKiinteistö Oy Turun Voimakatu 13 A
aoKiinteistö Oy Turun Voimakatu 13 B
aoKiinteistö Oy Turun Voimakatu 2-4
aoKiinteistöosakeyhtiö Turun Jaanintie 24
aoKiinteistöosakeyhtiö Turun Peronkatu 40
aoLehto Asunnot Oy
aoTScP Kehitys Oy
aoÅlandsbanken Tomtfond Specialplaceringsfond
tiedKaupunkiympäristölautakunta


Liitteet:

Kytoksm § 27
Liite 1:Yhteistyösopimuksen täydennys ja kartta