Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen 
Infran rakennuttamispäällikkö7728.09.2020 

10682-2020 (02 08 02)

Kansanpuistontien lehmusten uusiminen

Ylläpitovalvoja Aki Männistö 14.9.2020:

Kaupunkiympäristötoimialan Kaupunkiympäristön kunnossapitoyksikkö on pyytänyt tarjouksen Kansanpuistontien lehmusten uusimisesta Kuntec Oy:stä Pienet viherrakennustyöt -sopimukseen (Toimialajohtaja Christina Hovi 6.2.2018 § 75) sopimusurakoitsijan perustuen. Saatu tarjous on hinnaltaan yhteensä 56.962,00 € (alv 0 %).

Kansanpuistontien nykyinen lehmuskujanne on vanha ja kunnoltaan huomattavasti heikentynyt. Niiden luonnonsuojelullinen arvo on kuitenkin korkea, sillä niissä on todettu elävän mm. harvinaisia kovakuoriaisia (erakkokuoriainen). Kujanteeseen on laadittu uudistussuunnitelma, jossa vanhojen puiden lomaan istutetaan uusia puita. Kujanteen täydentämisellä uusilla puilla turvataan kovakuoriaisen elinolosuhteita.

Puiden uusimisen lisäksi parannetaan ja osittain linjataan uudelleen Kansanpuistontien lähiympäristön ojia. Myös istuinpenkkejä, puistokäytäviä, nurmialueita ja bussipysäkkiä parannetaan samassa yhteydessä.

Kansanpuistontien lehmuskujanteen uusiminen on osa EU:n Rannikko-Life -hanketta. Turun kaupunki on saanut EU:lta avustusta kyseiseen hankkeeseen.

Infran rakennuttamispäällikkö Jukka Mäenpää:

Päätös

Päätin, että Kansanpuistontien vihertyöt toteutetaan Pienet viherrakennustyöt -sopimusurakoitsijan Kuntec Oy:n toimesta saadun tarjouksen mukaan hinnaltaan 56.962,00 € (alv 0 %).

Hankintayksikköä sitova päätös ei synny tällä päätöksellä vaan erikseen tehtävällä kirjallisella tilausvahvistuksella. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Jukka Mäenpää

infran rakennuttamispäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoKuntec Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tpvXXXXX