Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta31022.09.20204

8478-2020 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Rata-alueen laajennus, länsi I (12/2020)

Tiivistelmä: -

Kylk § 310

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Tapani Laiho 14.9.2020:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan vähäinen asemakaavanmuutos kaupunginosien Pahaniemi, Iso-Heikkilä ja Pitkämäki alueilla sijaitsevalle rata-alueelle. Työnimeltään kaavanmuutos on Rata-alueen laajennus, länsi I. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Tapani Laiho.

Kaavan tavoitteet

Kaavamuutos liittyy nopean junayhteyden rakentamiseen Turun ja Helsingin kaupunkien välille. Kaksoisraiteen (”Tunnin juna”) rakentaminen edellyttää voimassa olevien asemakaavojen rata-aluemerkintöjen muuttamista kaksoisraiteen vaatimusten mukaiseksi.

Kaavanmuutos koskee valtion omistuksessa olevia alueita Pahaniemen kaupunginosan 73. korttelin teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueen pohjoisosassa. Pahaniemen kaupunginosan 73. korttelin tontti 2 säilyy pääosin teollisuus- ja varastorakennusten käytössä ja muutos koskee ko. tontin pohjoisosassa olevaa määräalaa 63:73:2-M501.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Rata-alueen laajennus, länsi I

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Rata-alueen laajennus, länsi I.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus