Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta30608.09.20201

6896-2020 (02 08 00)

Kauppatorin luonnonkivihankinta, materiaalitoimittajien valinta

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään Kauppatori -hankkeen luonnonkivisten pintamateriaalien toimittajien valintaa.

Kylk § 306

Salassa pidettävä, salauksen peruste: JulkL 6 §:n 1 momentin 3 kohta

Projektijohtaja Janne Laine 3.9.2020:

 

Kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja on päätöksellään 11.6.2020 § 83 päättänyt, että Kauppatorin luonnonkivien materiaalihankinta voidaan käynnistää. Kaupunkirakentaminen on laatinut aiheeseen liittyen tarjouspyyntöasiakirjat ja hankintaa koskeva hankintailmoitus on julkaistu Hilma-hankintakanavalla 12.7.2020 sekä EU:n virallisessa lehdessä (TED 2020/s 134-328748). Tarjouspyyntöaineisto oli ladattavissa sähköisenä Haahtelan PRIS-järjestelmässä.

 

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjoajia pyydettiin antamaan yksikköhintoja neljässä eri osakokonaisuudessa, jotka olivat:

 

1.Luonnonkivilaatat

2.Nupukivet

3.Noppakivet

4.Reunatuet.

 

Tarjoajien oli mahdollista jättää tarjous jokaisesta tai vain osasta osakokonaisuuksia.

 

Laskenta-aikana lähetettiin yksi lisäkirje, jossa täsmennettiin tarjoajille asetettua vaatimusta ulkopuolisesti todennetusta laadunvarmistusjärjestelmästä.

 

Määräaikaan mennessä 21.8.2020 klo. 12.00 saatiin yhteensä viisi (5) tarjousta, joista kolme (3) oli samalta tarjoajalta. Saadut tarjoukset avattiin tarjousten avaustilaisuudessa 25.8.2020, jossa todettiin seuraavat vertailuhinnat osakokonaisuuksittain:

 

 

Vertailuhinta on muodostettu tarjouksen mukaisilla yksikköhinnoilla sekä tarjouspyynnön mukaisilla alustavilla hankintamäärillä. Todettiin, että halvimman tarjouksen osa-alueiden 1-3 osalta on antanut Luonnonkivi Palin Oy ja osa-alueen 4 osalta A.Heikkilä Granit Oy. Päätettiin kutsua voittajaehdokkaat selonottoneuvotteluun.

 

Merkittävimpien osakokonaisuuksien 1-3 osalta järjestettiin tarjouksen selonottoneuvottelu 27.8.2020. Tilaisuuteen osallistui tilaajan edustajien lisäksi Kauppatorin paviljonkien pääsuunnittelija sekä Kauppatorin suunnittelukilpailun voittaneen työryhmän edustajana torin pinnan kokonaisuutta suunnitteleva arkkitehti. Tarjoajaa pyydettiin toimittamaan näytekivet selonottoneuvotteluun. Selonottoneuvottelussa todettiin tarjottujen kivien värien vastaavan tarjouspyynnössä vaadittuja värejä ja soveltuvan tältä osin hyvin uuden Kauppatorin pintamateriaaleiksi.

 

Selonottoneuvottelussa todettiin, että ensimmäinen kivierä on työmaan käytettävissä n. 9-10 viikon kuluessa tilauksesta. Tarjouspyynnössä oli esitetty alustavat toimitusajankohdat, joista ensimmäinen on alkuvuodesta 2021. Tarjoaja ilmoitti pystyvänsä toimittamaan kivet vaaditussa aikataulussa.

 

Tilaaja on tutustunut tarjouksen yhteydessä toimitettuihin laatudokumentteihin ja tarjotun kiven voidaan todeta täyttävän värin lisäksi muut tarjouspyynnössä sille asetetut laadulliset vähimmäisvaatimukset.

 

Osa-alueen neljä osalta järjestettiin tarjouksen selonottoneuvottelu 2.9.2020. Selonottoneuvottelussa todettiin tarjotun kiven vastaavan tarjouspyynnössä esitettyjä ehtoja.

 

Tilaajan tarkoituksena on laatia tarjousten yhteydessä toimitettujen kivien toimitussuunnitelmien pohjalta hiilidioksipäästö-laskelmat. Laskelmat tehdään kuitenkin vasta sen jälkeen, kun sopimukset kivien toimittamisesta on tehty ja lopulliset kuljetusmäärät on saatu tietoon. Laskelmia voidaan hyödyntää esimerkiksi kompensaatiotoimenpiteitä suunniteltaessa.

 

Liite 1                                  Tarjousten avauspöytäkirja 27.8.2020

 

Toimialajohtaja Christina Hovi:

 

Ehdotus        Kaupunkiympäristölautakunta päättää:

 

- valita Kauppatorin luonnonkivien osa-alueiden 1, 2 ja 3 toimittajaksi vertailuhinnaltaan halvimman tarjouksen antaneen Luonnonkivi Palin Oy:n tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin siten, että yhteenlaskettu kokonaishinta-arvio ko. osa-alueiden osalta on 1.102.903,50 euroa (alv 0%),

 

- valita Kauppatorin luonnonkivien osa-alueen 4. ”Reunakivet” toimittajaksi vertailuhinnaltaan halvimman tarjouksen antaneen A. Heikkilä Granit Oy:n tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin siten, että kokonaishinta-arvio ko. osa-alueen osalta on 137.630,00 euroa (alv 0%), ja

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

Sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta myöhemmin tehtävällä sopimuksella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun vireille saattamista koskevan vaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoA. Heikkilä Granit Oy
aoLoimaan Kivi Oy
aoLuonnonkivi Palin Oy
tpvXXXXX


Liitteet:

Kylk § 306
Liite 1:Tarjousten avauspöytäkirja 27.8.2020