Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta28725.08.202017

9026-2018 (02 08 02)

Tiililinnankadun, Kakolankadun ja Malminpuiston rakentaminen -hankkeen loppuraportti

Tiivistelmä:

Tiililinnankadun, Kakolankadun ja Malminpuiston rakentaminen käynnistyi 12.4.2019 ja valmistui 28.2.2020. Hankkeen kustannusarvio alittui ja kokonaisaikataulussa pysyttiin.

Kylk § 287

Kaupunkirakentaminen, vastaava rakennuttaja Terhi Jokiniemi 18.8.2020:

Tiililinnankatu ja Kakolankatu sijaitsevat Kakolanmäellä vanhan Lääninvankilan muurin vieressä ja Malminpuisto Michailowinkadun ja Malminkadun kulmauksessa. Hanke oli sekä suunnittelullisesti, että toteutuksen puolesta erittäin vaativa, koska katua ja kunnallistekniikkaa varten tarvittava tukimuuri rakennettiin lähes kymmenen metriä korkean pystysuoran kallioseinämän reunalle, rikkonaisen kallion varaan. Lisäksi katualue rajoittui toiselta sivultaan suojeltuun rakenteeseen ja toiselta sivultaan rakenteilla olevaan kerrostalotyömaahan. Kadulla piti säilyttää läänin vankilan huoltoajoyhtys ja tukimuuri yhtyi Kakolankadulle yksityisen tahon toteuttamaan pysäköintilaitoksen tukimuuriin.

Hanke onnistui kokonaisuudessaan hyvin - laadulliset tavoitteet saavutettiin. Hankkeen kustannusarvio oli 1,23 M€ ja toteutuneet kustannukset olivat 1,11 M€, joten kustannukset alittuivat 0,12 M€. Myös kokonaisaikataulu toteutui suunnitelman mukaisesti, vaikka välitavoitteessa tulikin viivästystä.

Oheismateriaali 1Tiililinnankadun, Kakolankadun ja Malminpuiston rakentaminen -hankkeen loppuraportti

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää merkitä Tiililinnankadun, Kakolankadun ja Malminpuiston rakentamisen loppuraportin tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.