Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta28025.08.202010

6531-2020 (10 03 01)

Keihästien ja Urheilukujan katusuunnitelma

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristötoimiala esittää lautakunnan hyväksyttäväksi Keihästien ja Urheilukujan katusuunnitelman. Suunnitelman tarkoituksena on katujen asfaltointi ja rakenteiden korjaus sekä pintakuivatuksen parantaminen.

Kylk § 280

Kaupunkiympäristötoimiala, kaupunkirakentamisen toteutussuunnittelu, suunnitteluinsinööri Erkko Välimäki 14.8.2020

Nykytilanne

Nykyisellään Keihästie ja Urheilukuja ovat sorapintaisia katuja. Katujen pintakuivatusjärjestelmässä on puutteita, joiden johdosta sateilla katujen pinnat ovat menneet huonoon kuntoon ja sadevettä on johtunut tonteille. Keihästien sivupainanteet ja ojat ovat pääosin joko kadonneet tai liian pienet. Kapea tiealue ja  tien pintaa lähellä oleva kalliopinta ovat osaltaan haitannut kuivatuksen toimintaa sekä katujen kunnossapitoa. Urheilukujalla pintakuivatus on hoidettu sivupainantein ja hulevesikaivoin, mutta täälläkin on puutteita kuivatuksen toiminnassa. Sateilla kuivatusjärjestelmien puutteista johtuen katujen pinnat menevät huonoon kuntoon, joka edistää kuoppien syntymistä ja sadevettä johtuu tonteille.

Suunnitelma

Katujen heikon kunnon parantamiseksi Keihästien ja Urheilukujan kantavat kerrokset puretaan ja rakennetaan uudestaan. Molemmat kadut asfaltoidaan. Keihästien koillisreunalle asennetaan 120 mm betoninen liimattava reunakivi. Tonttiliittymien kohdalla reunakivi on 60 mm korkea. Urheilukujan ja Valkiasvuorenkadun liittymää parannetaan pinnanmuotoilulla ja liittymän kaventamisella.

Katujen kuivatuksen parantaminen on yhteydessä Turun Vesihuolto Oy on laatimiin suunnitelmiin katujen maanalaisen vesihuoltojärjestelmän saneeraamiseksi. Keihästielle rakennetaan 5 kpl uusia sadeveden hulevesikaivoja. Urheilukujan pohjoisreunalla muutetaan yhden hulevesikaivon sijaintia ja kadun reunapainanteet muotoillaan uudestaan. Eteläreunalle rakennetaan uusi liittymä rumpu.

Katujen valaistus säilyy nykyisellään.

Keihästien ja Urheilukujan rakentamisen katusuunnitelmatasoinen kustannusarvio on 60 000 euroa (alv 0 %). Kustannusarvioon sisältyy 15 % suuruinen hankevaraus.

Suunnitelman nähtävilläolo

Keihästien ja Urheilukujan katusuunnitelma on ollut nähtävillä 15.6.- 29.6.2020 välisenä aikana. Suunnitelmasta ei ole saapunut muistutuksia.

Infran tarveselvitys ja hankesuunnitteluohjeen mukaisesti yksittäisenä perusinvestointina hankkeen kustannukset jäävät toimialajohtajan hyväksyttäväksi.

Keihästie Urheilukuja

Liite 1Keihästien ja Urheilukujan katusuunnitelma K2991003 pvm. 10.6.2020

Oheismateriaali 1Katusuunnitelmaselostus Keihästie Urheilukuja pvm. 12.6.2020

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä Keihästien ja Urheilukujan katusuunnitelman liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tpvKaupunkiympäristötoimiala, liikennesuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 280
Liite 1:Keihästien ja Urheilukujan katusuunnitelma K2991003 pvm. 10.6.2020