"Sorakatupaketti 3"

 

1. Tarjouspyynnön kohde

 

Turun kaupunki / Kaupunkiympäristötoimiala / Kaupunkirakentaminen / Kaupunkiympäristön rakennuttaminen pyytää kokonaisurakkatarjousta urakasta nimeltä ”Sorakatupaketti 3”.

Urakkaan sisältyy katujen ja kuivatuksen saneeraustt seuraavilla kaduilla:

Merenkävijänkatu ja -kadun valaistus

Valaanpyytäjänkatu ja -kadun valaistus

 

Tarjouksen tulee perustua tähän tarjouspyyntökirjeeseen sekä oheisiin tarjouspyyntöasiakirjoihin.

 

Poikkeuksena asiakirjoihin:

-Suunnitelmista poiketen asfalttina käytetään AB 16/125 Rc 50-70 %

 

2. Tarjouspyyntöasiakirjat

      

- Tarjouspyyntökirje         pvm xx.x.2020

- Tarjouslomake ja sen liitteet      pvm xx.x.2020

- Yksikköhintaluettelot         pvm xx.x.2020

- Tarjoajan kelpoisuusehdot -liite      pvm xx.x.2020

- Urakkaohjelma ja sen liitteet      pvm xx.x.2020

- Turvallisuusasiakirja (1 kpl)pvm 18.5.2020

- Jäteohje

- Ohje liikennettä haittaavasta työstä

- Ilmoituslomake liikennettä haittaavasta työstä

- Urakkasopimusluonnos      pvm xx.x.2020

- Työselostukset ja suunnitelmat

 

Tarjouksen tulee perustua myös muihin urakkaohjelmassa mainittuihin asiakirjoihin.

 

3. Hankintaehdot   

      

Hankintapäätöksen valintaperusteet:

Hinnaltaan halvin

 

4. Tarjouksen tekeminen

 

   4.1 Yleistä

      

Kunkin tarjoajan on jätettävä tarjouspyynnön mukainen tarjous.

Vaihtoehtoiset tarjoukset ja osatarjoukset hylätään.

 

Tilaaja edellyttää, että urakoitsija on tutustunut urakkakohteeseen ennen tarjouksen tekemistä.

 

Tarjouksen antaja ei saa tehdä tarjouspyyntöasiakirjoihin mitään lisäyksiä, muutoksia tai poistoja lukuun ottamatta jäljempänä tässä kirjeessä vaadittavia täydennyksiä.

 

Tarjoajan on täytettävä kokonaisurakan hinnoiteltavaan yksikköhintaluetteloon kaikki siinä pyydetyt hintatiedot. Tarjouslomakkeeseen on merkittävä hintatiedot kaikkiin hintatiedoille varattuihin sarakkeisiin.

 

Tarjouksen kaikki liitteet on numeroitava. Jokainen tarjoukseen liittyvä asiakirja on tarjoajan erikseen päivättävä ja allekirjoitettava tai merkittävä niihin tarjoajan yksilöity tunniste.

 

Jos tarjouksen tekee työyhteenliittymä, tulee työyhteenliittymän olla perustettu ennen tarjouksen antamista. Tarjoukseen on liitettävä selvitys työyhteenliittymän perustamisasiakirjoista, joista tulee ilmetä mm. vastuun jakautuminen työyhteenliittymän perustajien kesken. Kaikki tarjoajalta edellytetyt todistukset ja selvitykset on toimitettava kaikista työyhteenliittymän osakasyrityksistä.

 

4.2 Tarjoajan soveltuvuutta koskevat selvitykset

 

Tarjoukseen tulee liittää seuraavat tarjoajan soveltuvuutta koskevat selvitykset:

 

-Tarjoajan kelpoisuusehdot -lomake, jonka tarjoaja on allekirjoituksellaan varmistanut

 

Urakkaneuvotteluun pyydetyn urakoitsijan on toimitettava selvitykset tilaajalle ennen urakkaneuvottelua.

 

5. Aliurakoitsijoiden käyttö

 

Mikäli urakoitsija käyttää töissään aliurakoitsijoita, tulee urakoitsijan ilmoittaa siitä tarjouksessaan.

 

Tilaaja pidättää itsellään oikeuden aliurakoitsijoiden hyväksymiseen.

Tilaajalla ja urakoitsijalla tilaajana on oikeus kieltäytyä hyväksymästä sellainen urakoitsija, aliurakoitsija tai näiden alihankkija, joka ei ole toimittanut vaadittuja selvityksiä, tai jonka toimitettujen selvitysten perusteella voidaan todeta laiminlyöneen mainitut yhteiskunnalliset velvoitteensa.

 

Urakoiden ketjuttaminen rajataan kolmeen yritykseen ja urakoitsijan on hyväksytettävä koko ketju tilaajalla. Ketjutus pidemmälle on sallittu vain tilaajan erillisellä luvalla.

 

 

 

6. Tarjouksen jättäminen

 

Tarjouksen tulee olla rakennuttajalla viimeistään xx.xx.2020 klo 12.00 mennessä. Määräajan jälkeen saapuneita tarjouksia ei oteta huomioon.

 

Tarjous jätetään sähköisesti Haahtela PRIS -järjestelmään.

 

Tarjous jätetään tarjouspyynnön noutonäkymän lopussa olevaan kohtaan ”Tarjouksen jättö”. Tarjous annetaan yhtenä tai useampana liitetiedostona, joiden lisäksi tarjouksen antaja ilmoittaa myös nimensä ja yrityksensä tiedot sekä halutessaan kommentin / viestin tarjouspyynnön lähettäjälle. ”Lähetä”-valinnalla tarjous lisätietoineen toimitetaan tarjouspyynnön lähettäjälle, joka saa tiedon jätetystä tarjouksesta. Tarjoukset ovat avattavissa vasta tarjousajan umpeuduttua.

 

Sähköpostilla tai muulla vastaavalla menetelmällä annettua tarjousta ei hyväksytä.

 

7. Lisätiedot   

 

Urakkalaskennassa mahdollisesti tarvittavia lisätietoja antaa:

Vastaava rakennuttaja Johanna Akkanen, puh. 040 662 0172, sähköposti johanna.akkanen@turku.fi

 

      Vain tilaajan kirjallisena antamat tiedot ovat tilaajaa sitovia.

 

Tarjouspyyntöaineisto on ladattavissa Haahtela Pris -palvelusta.

 

Tarjouspyyntöaineistoon liittyvät kyselyt on toimitettava sähköpostilla yllä mainituille henkilöille viimeistään x.x.2020. Mahdolliset lisäselvitykset toimitetaan Haahtela PRIS -järjestelmän kautta viimeistään xx.x.2020. Järjestelmä lähettää tarjouspyyntöasiakirjat ladanneille sähköpostin mahdollisista lisäkirjeistä ja kirjeiden noutaminen Haahtela PRIS -järjestelmästä on tarjoajan vastuulla.

 

Tilaaja tulee käyttämään tässä hankinnassa sähköistä tiedonantoa.

 

8. Tarjousasiakirjojen julkisuus

 

Tähän hankintaan ja sitä koskeviin asiakirjoihin sovelletaan viranomaisten toiminnan julkisuutta koskevia sekä kuntalain säännöksiä.

 

Kaikki tarjoukset ovat viimeistään urakkasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen pääsääntöisesti julkisia asiakirjoja, ellei niihin sisälly liike- ja ammattisalaisuuksia tai muuta sellaista urakoitsijan elinkeinoa koskevaa tietoa, jonka julkiseksi tulosta voisi aiheutua taloudellista vahinkoa.

 

Tarjoajaa pyydetään yksilöimään tarjouksestaan salassa pidettäväksi katsomansa tiedot. Tilaaja kuitenkin ratkaisee näiden salassapidon kuultuaan sitä ennen tarjoajaa ja ottaen huomioon asiakirjojen julkisuudesta annetut säädökset. Salassa pidettäväksi esitetyt tiedot tulee mahdollisuuksien mukaan esittää asiakirjaan liitettävillä erillisillä liitteillä.

 

9. Tarjouksen voimassaolo

 

Tarjoukset ovat sitovia, kunnes jonkun kanssa on allekirjoitettu urakkasopimus. Tarjouksen tulee olla voimassa kolme (3) kuukautta tarjousten viimeisestä sisäänjättöpäivästä lukien.

 

10. Tarjouksen hylkääminen

 

Tarjous voidaan hylätä, mikäli se ei ole tarjouspyyntöasiakirjojen mukainen tai sisältää omia ehtoja. Mikäli jokin tarjouksen liitteistä puuttuu, voidaan tarjous hylätä sillä perusteella, että tarjous ei ole tarjouspyynnön mukainen. Tarjous voidaan hylätä muillakin perusteilla, joita on lueteltu julkisia hankintoja koskevassa laissa ja hankintamääräyksissä.

Tarjouksen peruutus voidaan hyväksyä, kun peruutusta koskeva kirje tai sähköposti, joka pitää vahvistaa virallisella kirjeellä, on saapunut tilaajalle ennen avaustilaisuutta ja ennen kuin tilaaja on avannut tarjoukset.

 

Kaikki tarjoukset voidaan jättää hyväksymättä. Hylkäämisperusteet koskevat myös aliurakoitsijoita.

 

Tilaajalla on oikeus hylätä tarjous, mikäli lisä- ja muutostöiden hinnoittelusta puuttuu yksi tai useampia hinnoiteltavia nimikkeitä.

 

Myöhästyneet tarjoukset, joita ei voida ottaa käsiteltäviksi, arkistoidaan avaamattomina.

 

11. Tarjousten käsittely (Urakkasopimuksen tekeminen / hankintapäätös)

 

Tilaajalla on oikeus pyytää ja tarjouksen antajalla velvollisuus antaa tarjousten käsittelyssä tarvittavia lisäselvityksiä.

 

Tarjousten käsittelyn ensimmäisenä vaiheena tarkastetaan, että tarjoaja ja hänen mahdollisesti ilmoittamansa alihankkijat täyttävät edellytettyjen selvitysten perusteella soveltuvuudelle asetetut vähimmäisvaatimukset, ja että ei ole olemassa seikkoja, jotka hankintalain mukaan voivat johtaa tarjoajan poissulkemiseen. Jos soveltuvuusvaatimukset eivät täyty tai tarjoaja on suljettava pois tarjouskilpailusta, tarjoaja hylätään tarjouksen muuta sisältöä tutkimatta.

      

Tilaaja kutsuu hinnaltaan halvimman tarjouksen tekijän urakkaneuvotteluun. Urakkaneuvottelussa tilaaja ja tarjouksen antaja yhdessä tarkastavat, että urakkatarjouspyyntö ja urakkatarjous ovat toisiaan vastaavat.

 

Hyväksytysti käydyn urakkaneuvottelun jälkeen tilaaja valmistelee valintaesityksen toimialajohtajan käsittelyä ja tehtävää valintapäätöstä varten. Päätös urakoitsijan valinnasta lähetetään tiedoksi kaikille tarjoajille.

 

Lopullinen tilaajaa sitova sopimus syntyy vasta, kun toimialajohtaja on hyväksynyt valintaesityksen, tehty päätös on saanut lainvoiman, valittu urakoitsija on täyttänyt kaikki sille asiakirjoissa asetetut vaatimukset ja urakkasopimus on allekirjoitettu.

 

      

      ____________________________________

      Christina Hovi

      Toimialajohtaja

   Turun kaupunki / Kaupunkiympäristötoimiala