Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen 
Infran rakennuttamispäällikkö5307.08.2020 

8595-2020 (02 08 02)

Kurtturuusujen poisto, Etelä ja Länsi alueurakka-alueet

Vastaava rakennuttaja Anu Nuora 6.8.2020:

Kurtturuusun Rosa rugosa -laji ja sen valkokukkainen muoto Rosa rugosa f. alba on luokiteltu kansallisesti haitallisiksi vieraslajeiksi. Kurtturuusua ja sen valkokukkaista muotoa ei saa päästää ympäristöön eikä tuoda Suomeen EU:n ulkopuolelta eikä myöskään toisesta EU-maasta, saattaa markkinoille, välittää taikka myydä tai muuten luovuttaa. Kurtturuusun kasvatus on kiellettyä kolme vuoden siirtymäajan jälkeen 1.6.2022. Kasvatuksen kieltäminen edellyttää toimia myös Turun kaupungilta, sillä kiinteistön omistajan tai haltijan vastuulla on huolehtia vieraslajin hävittämisestä.

Turun kaupungin hallinnoimien puisto- ja katuviheralueiden kurtturuusuistutukset ovat tiedossa omaisuudenhallintarekisterissä. Alueet on käyty läpi ja kurtturuusujen tilalle on Kaupunkiympäristötoimiala, kaupunkirakentaminen, kaupunkiympäristön toteutussuunnitteluyksikkö suunnitellut vaihtoehtoisia pensaslajeja. Kurtturuusut tullaan hävittämään asiaan kuuluvalla tavalla, kasvualusta vaihtamaan ja kasvillisuus korvataan uusilla istutuksilla. Kurtturuusujen hävittäminen tullaan tekemään vaiheittain aloittaen Etelä ja Länsi alueurakka-alueilta.

Etelä ja Länsi aluerakka-alueiden kurtturuusujen poisto toteutetaan Pienet viherrakennustyöt (Toimialajohtaja Christina Hovi 6.2.2018 § 75) sopimusurakoitsijan Kuntec Oy:n toimesta sopimuksen mukaisilla yksikköhinnoilla ja työn hinta-arvio on 120.000,00 € (alv 0 %).

Projektijohtaja Janne Laine, Infran rakennuttamispäällikön varahenkilö:

Päätös

Päätin, että Etelä ja Länsi aluerakka-alueiden kurtturuusujen poisto toteutetaan Pienet viherrakennustyöt -sopimusurakoitsijan Kuntec Oy:n toimesta sopimuksen mukaisilla yksikköhinnoilla arvioituun hintaan 120.000,00 € (alv 0 %).

Hankintayksikköä sitova päätös ei synny tällä päätöksellä vaan erikseen tehtävällä kirjallisella tilausvahvistuksella. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Janne Laine

projektijohtaja,

infran rakennuttamispäällikön varahenkilö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoKuntec Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tpvXXXXX