Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, liikennesuunnittelu 
Liikennesuunnittelupäällikkö6427.07.2020 

7235-2020 (10 03 01)

Väliaikaiset liikennejärjestelyt Pääskyvuoressa siltavaroitusjärjestelmän testaamisen ajaksi

Liikennesuunnittelu, Susan Nymander:

Kadut/Alue

Linkkitorninkatu ja Pääskynsillankatu / Pääskyvuori

Sisältö ja perustelut

Maanhankintapäällikkö on päätöksellään 6.7.2020 sarja 10/§40 myöntänyt Fidera Oy:lle maankäyttöluvan siltavaroitusjärjestelmän testaamiseen Linkkitorninkadulla ja Pääskysillankadulla 29.7.2020 klo 8.00–20.00. Luvan perusteella katualueet saa sulkea yleiseltä liikenteeltä. Luvassa edellytetään, että tilapäiset liikennejärjestelyt hyväksytetään Kaupunkiympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus palvelualueen liikennesuunnittelussa.

Fidera Oy on toimittanut väliaikaisten liikennejärjestelyjen suunnitelman, jonka mukaan alue suljetaan ajoestein, sulkupuomeilla sekä huomionauhalla. Lisäksi paikalla on 7 liikenteenohjaajaa.

Maankäyttöluvan ehdoista poiketen Lounais-Suomen poliisilaitos on ilmoittanut, että tässä tapauksessa tieliikennelain 65 §:n kohdan 4 perusteella liikenneohjaajien määrääminen on kunnan tehtävä.

Liite 1Fidera Oy:n toimittama suunnitelma tilapäisistä liikennejärjestelyistä

PäätösPäätin hyväksyä Linkkitorninkadun ja Pääskynsillankadun väliaikaiset liikennejärjestelyt liitteen 1 mukaisesti. Samalla päätin, että suunnitelma voidaan laittaa täytäntöön 29.7.2020 mahdollisista valituksista huolimatta edellyttäen, että lista tieliikennelain 65 §:n ehdot täyttävistä liikenneohjaajista toimitetaan s-postiosoitteeseen liikennesuunnittelu@turku.fi ennen täytäntöönpanoa.

 

Matti Salonen

liikennesuunnittelupäällikkö

Jakelu

aoFidera Oy
tiedLounais-Suomen poliisilaitos
tiedKaupunkiympäristölautakunta


Liitteet:

Kytolisu § 64
Liite 1:Fidera Oy:n toimittama suunnitelma tilapäisistä liikennejärjeste-lyistä