Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen 
Infran rakennuttamispäällikkö3222.06.2020 

7313-2020 (02 08 00)

Kukka -aiheisen teossarjan prototyypin tilaaminen kuvanveistäjä Mika Natrilta

Kaupunkiympäristötoimiala, Kaupunkirakentaminen, vastaava rakennuttaja Mika Pitkänen 22.6.2020:

Turun kaupunki tilaa Kukka -aiheisen teossarjan prototyypin kuvanveistäjä Mika Natrilta.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöksellä 17.6.2008 § 334 (Diaarinumero 3247-2008) valittiin kuvataiteilija Mika Natrin idealuonnos ”Kukka” jatkotyöstettäväksi Linnanfältin taidehanketta varten. Valinta oli idealuonnoksia arvioineen arviointiryhmän tekemän ehdotuksen mukainen. Linnnafältin alueelle tehdyssä Ympäristön yleissuunnitelmassa (Ramboll 5.9.2013) on alustavasti varattu paikat 23 Kukka-aiheiselle teokselle katualueilta ja julkisilta aukioilta.

Linnanfältin julkisten alueiden rakentuminen on käynnistynyt, mikä mahdollistaa prototyypin sijoittamisen alueelle. Kaupunki ja taiteilija päättävät yhdessä Kukka-teoksen prototyypin testaamisen kannalta tarkoituksenmukaisesta sijoituspaikasta.Prototyypistä saatuja kokemuksia hyödynnetään Kukka-teoksen valmistuskustannusten, teknisen toteutettavuuden ja toimivuuden, turvallisuuden, käytettävyyden ja ylläpidon kustannusten arvioinnissa ja varmistamisessa sekä Kukka-teoksen mahdollisten muunnelmien jatkokehittämistyössä.

Kukka aiheiseen taideteossarjaan katsotaan kuuluvaksi prototyyppi sekä erikseen sovittavaan lisätilaukseen kuuluvat Kukka-teokset ja niiden mahdolliset muunnelmat. Kaupungin on ilmoitettava kahden vuoden kuluessa prototyypin luovutuksesta kirjallisesti taiteilijalle lisätilauksen tilaamisesta taikka tilaamatta jättämisestä. Mahdollisen lisätilauksen sopimusehdoista sovitaan erikseen erillisellä sopimuksella.

Kaupunki vastaa nyt tilattavan prototyypin toteutuksesta syntyvistä kustannuksista 14.500,00 euroon (veroton) asti erillisiä laskuja vastaan.

Prototyypin tilaamisesta ja ehdoista on laadittu erillinen kuvataiteen hankintasopimus

Liite 1Kuvataiteen hankintasopimus

Liite 2Prototyypin mallisuunnitelma

Infran rakennuttamispäällikkö Jukka Mäenpää:

PäätösPäätin, että Mika Natrilta tilataan Kukka-aiheisen taideteossarjan prototyyppi, jonka toteutuksesta syntyvistä kustannuksista Turun kaupunki vastaa 14.500,00 euroon (veroton) asti.

Tilaus voidaan tehdä oheisin kuvataiteen hankintasopimuksen mukaisin ehdoin.

Kuvataiteen hankintasopimus on allekirjoitettava viimeistään kahden kuukauden kuluessa siitä päivästä lukien kun kaupunki on ilmoittanut, että kuvataiteen hankintasopimus on allekirjoitettavissa, muutoin tämä päätös katsotaan rauenneeksi.

Jukka Mäenpää

infran rakennuttamispäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoNatri Mika Kalervo
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedXXXXX


Liitteet:

Kytokyra § 32
Liite 1:Kuvataiteen hankintasopimus
Liite 2:Prototyypin mallisuunnitelma