Kesätoimintaa yhteisterassialueella

Olemme turkulainen perheyritys, joka on löytänyt hyvin paikkansa turkulaisella ravintola-, viihde- ja
tapahtuma-alalla. Yritystoimintaamme vetää tehokas kolmikko, jolla on kokemusta Turussa ravintola-alalla jo 16 vuoden ajalta. Viimeisimpinä vuosina olemme panostaneet yritystoimintamme kehittämiseen ja
laajentamiseen ja voimmekin sanoa onnistuneesti järjestäneemme myös erilaisia, eri koko luokkien
tapahtumia jo kuuden vuoden ajan yrityksellämme tapahtumapalvelut.fi. Tapahtumapalvelumme ovat
palvelleet jo noin 200 asiakasta mukaan lukien yritykset ja yksityistaloudet tilauksillaan. Edellä mainittujen asiakkaiden lisäksi tapahtumapalvelut tuottavat erilaisten markkinoiden ja festivaalien anniskelualueet,
joista mainittakoon pienimpänä Rymättylän Jaakon markkinoiden anniskelualue iltaesiintyjineen sekä
suurimpana Pori Jazzin Jazz- kadun anniskelualueet päivittäisillä esiintyjillä. Lisäksi olemme panostaneet
täysin itse organisoimiimme teemailtoihin Turun Pyrkiväntalolla. Teemaillat ovat pitäneet sisällään
monipuolisen kattauksen niin paikallisia bändejä kuin valtakunnallisesti tunnettujakin nimiä. Näis
tapahtumista suosituin on ehdottomasti ollut Winterrock- festivaali talviloma-aikoina. Näitä tapahtumia
olemme järjestäneet reilusti toistakymmentä viime vuosien aikana. Tämän lisäksi vakituisesti pyöritämme Turussa kahta anniskeluravintolaa, Bar Koivu ja Bar Toimisto sekä neljättä vuotta Röölän rantaravintolaa
Turun saaristossa. Myös ravintolatoimintaamme olemme pyrkineet säännöllisesti yhdistämään
tapahtumatoimintaa ja tällä olemmekin saavuttaneet suosiomme hyvin moninaiselta asiakaskunnaltamme. Tämän hetkisen liiketoimintamme yhteen laskettu liikevaihto on vuodessa 1,6 miljoonaa euroa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liiketoimintamme otti tänä vuonna merkittävän osuman korona- kriisin vuoksi ja se vaikuttaa edelleen
epävarmojen aikojen vuoksi myös suoraan kykyymme työllistää entisellään työntekijöitämme, jotka ovat jo pysyväksi osaksi yritysperhettämme muodostuneet. Itsekin täysin lomautettuina ollessamme sulun aikana olemme ehtineet hyvin reflektoida menneitä vuosia osaamisemme ja kehittämis- sekä
laajentamismahdollisuuksiemme kannalta ja siksi olemmekin nyt erityisen kiinnostuneita kaupungin
tarjoamasta mahdollisuudesta kesäajan toiminnan piristämiseen Turussa.

 

 

 

Jo olemassa olevan liiketoimintamme puitteissa meillä on tarvittavat ammattilaiset tapahtuma- ja
ravintolapalveluiden toteuttamiseen sekä hyvät kontaktit tarvittaessa kutsuttaviin, turkulaisiin,
sesonkityöntekijöihin, erityistyöntekijöihin sekä ravintola-alan yrityksiin, joita voimme käyttää tarvittaessa alihankkijoina. Omistamme hyvin kattavasti kalustoa erilaisten tapahtumien järjestämiseen
keittiötarvikkeista pöytäyhdistelmiin ja aina teltoista äänentoistojärjestelmiin. Tästä syystä meillä on
erinomainen valmius reagoida nopeasti tapahtuma-alueen rakentamiseen ja käyttöönottoon.

Olemme siis valmis    tapahtumaorganisaattori, jolla on oman toimivan    konseptin lisäksi runsas verkosto
turkulaisia    yhteistyökumppaneita ja
ravintola-alan osaajia,    jotka ovat jo alustavan

keskustelun pohjalta    ilmaisseet kiinnostuksensa lähteä mukaan monipuolisen    virkistystoiminnan järjestämiseksi hyvällä sijainnilla. Yksi    yrityksemme osakkaista on myös erikoistunut ravintola-    ja palvelualoja koskevan
byrokratian ja    tarvittavien lupa-asioiden hoitoon, jotta asiat rullaavat    säädösten mukaisesti ja
ajantasaisesti    toimintaamme nähden. Meillä on käytössämme    tarvittava kuljetuskalusto sekä
ammattilaiset niin    vesipisteiden kuin sähjenkin
asennukseen ja    käyttöönottoon sekä tapahtumien näyttävyyden kannalta    ratkaisevat valo- ja
äänentoistojärjestelmät ynnä somisteet. Sähköjen vetämisessovitaan kaupungin kanssa
yhteisterassialueen käytön vaatima sähkö sekä sähkökustannuksien kattaminen toiminnan aikana. Oma
logistiikkamme riittää päivittäiseen, asianmukaiseen jätteiden kuljetukseen sekä tarvittaviin siivouksiin ja
viihtyvyyttä ylläpitäviin toimiin. Hoidamme asianmukaisesti ja riittävällä volyymilla henkilömäärärajoituksiin nähden paikalle myös siirrettäviä kuivakäymälöitä ja sovimme niiden ylläpidosta henkilökuntamme
perussiivouksien lisäksi.

 

 

Haluaisimme tarjota kesäksi niin peruuntuneita festivaaleja kuin muutakin kaupungin kesäaikaista
hiljenemistä piristämään monipuolista tapahtumatoimintaa, joka kantaisi läpi kesän. Haluamme tarjota
asiakkaillemme esiintyjiä laidasta laitaan niin live- musiikin, stand upin kuin teatteriesityksienkin muodossa. Haluamme tarjota ilmaiskonsertteja niin kaupunkilaisille kuin turisteillekin ja pyrimme huomioimaan tämän myös monipuolisessa markkinoinnissa. Toiminnallemme haluamme osaltamme tukea myös koko perheen yhteistä ajanviettoa järjestämällä päiväaikaan myös lastentapahtumia, luonnollisesti vaihtelevilla

esiintyjillä. Koko perheen tapahtumat olisivat sunnuntai- painotteisia ja muuten viikkokohtaisesti
järjestäisimme teema-iltatyyppisiä kokoonpanoja, kuten viini-iltoja somelieereillä, cocktail-iltoja
baarimestarien vinkeillä sekä ruokafestivaaleja teemoittain esiintyjiemme lisäksi.

 

 

 

 

 

 

 

Tapahtumien lisäksi haluamme tarjota päivittäin laajoilla aukioloajoilla seuraavaa: jäätelökioskin ja kahvilan pikkusuolaisella ja -makealla sekä pomppulinnan ja pienaktiviteetteja perheen pienimpien viihtymisen
varmistamiseksi, aikuisille erillisen anniskeluteltan, jossa rentoa musiikkia ja hyvää meininkiä tarjolla
aamusta iltaan. Ravintolamme ovat tunnettuja myös maukkaasta ruokavalikoimastamme ja haluaisimme
jalkauttaa tämänkin mahdolliseen kesätoimintaamme. Haluamme tarjota vaihtoehdoista täyttyvän
ruokakeitaan, joka koostuisi lounaasta ja salaattibaarista sekä erikseen listalta tilattavista pizzoista,
grilliruuista sekä kasvisruokavaihtoehdoista. Henkilökuntaamme kuuluu myös erikseen koulutettuja

kokkeja, joita voisimme suunnitelmien tarkentuessa hdyntää ennakkotilausmuotoisesti spesiaaliempien sesonkiruokien ja fine dining- ruokailun mahdollistamiseen. Monipuolisuuden ja vaihtelun takaamiseksi
käytämme tässä myös yhteistyöravintoloitsijoita.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiedostamme tämän mittakaavan toiminnan vaativan etenkin näinä poikkeusaikoina myös yleisen
turvallisuuden huomioimista niin hygienian kuin valvonnankin kannalta. Tarvittavaan valvontaan tulemme kilpailuttamaan paikalliset järjestyksenvalvontaa välittävät firmat, kuten ravintolatoiminnassammekin.
Tästäkin meillä on jo vertailukelpoista kokemustietoa palvelun laadun suhteen ja tässä uniikissa
tapauksessa myös yövalvonta alueella on otettava huomioon. Vesipisteet ovat toiminnalle lttämättömiä, mutta niitä on järjestettävä myös yleisön käyttöön itsestään selvän käsien desinfiointimahdollisuuden
lisäksi. Tuoreimpien ohjeistusten mukaisesti tulemme tiedottamaan asiakkaitamme myös asianmukaisen
käsihygienian ylläpitämisestä sekä yhteisterassilla asioimisen estymisestä sairastumisen oireiden
esiintyessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idea, kalusto ja palo toteutukseen meiljo löytyy, ja kuten sanottu valmiutemme mahdollistaa toiminnan aloittamisen hyvin ripeälläkin aikataululla asioiden edetessä. Koemme ideamme soveltuvan parhaiten
hämähäkki- tontille huomioiden myös logistiset asiat, mutta kuulemme tarvittaessa mielellämme myös
muita vastaehdotuksia. Jäämme innolla odottamaan asian etenemistä ja toivomme Teidän olevan
epäröimättä yhteydessä asian tiimoilta yhtiömme osakkaaseen ja yhteyshenkilöömme Erno Markulaan
kaikkien mahdollisten lisätiedustelujen puitteissa numeroon 050 4964853.

 

 

Ystävällisin kesäterveisin

Margot Holm, Joonas Holm ja Erno Markula

Bar Toimisto, Bar Koivu, Tapahtumapalvelut.fi sekä Ravintola Röölänranta Kaskimax Oy, Harimax Oy

Tarkennusta yhteisterassialueisiin

Alkuperäisessä hakemuksessamme halusimme toki painottaa monipuolisia mahdollisuuksiamme toteuttaa eri kohderyhmille - jopa samanaikaisesti - tarkoitettua iloista, kesäistä ajanviettoa turkulaisin vivahtein. 

Historiatietojamme jaoimme siis tästä syystä asian havainnollistamiseksi. Selvää on, ettei suuria, yhtäaikaisia yleisöryntäyksiä voida tai ole tarkoituksenmukaista tällä aikataululla järjestää vaan nimenomaan panostaa tasaisesti läpi kesän säännöllisellä toiminnalla ihmisten viihtyvyyden ja turvallisuuden varmistamiseksi. 

Tässä varmasti kannattavinta poimia parhaat ja toteutettavissa helpoiten olevat kokoonpanot, kuten esimerkiksi erilaiset trubaduurit, duo- ja trio- kokoonpanot sekä eri teemoittain tarjottavat ruuat ja juomat mielenkiinnon säilyttämiseksi monipuoliselle kävijäkunnalle.

 

Ajatuksenamme siis alueesta alustavasti toteuttaa noin 40% anniskelu- ja viinibaari toimintaa ja 60% ruokatoimintaa pitäen sisällään kahvilan, jäätelökioskin sekä vähintään neljä erilaista ruokakonseptia, ikäänkuin maistelufestivaali tyyppisesti, josta jokainen voi valita mieleisensä ja nauttia silti ajanvietosta yhdessä samalla alueella. 

 

Hygienia näkökulmaa emme voi näinä aikoina painottaa liikaa ja tästä tulemme olemaan hyvin tarkkoja kaikessa omassa, ja myös yhteistyökumppaineidemme, toiminnassa. Tämä pitää luonnollisesti myös sisällään tarvittavista turvaväleistä huolehtimisen sekä järjestyksen valvonnan, joka pystyy seuraamaan alueelle soveliasta ihmismäärää.

 

Haluamme vielä tuoda esiin innostuksemme tästä mahdollisuudesta ja kuulemme mielellämme mahdollisuuksia myös muista vaihtoehdoista, mikäli emme tulisi hämähäkitontille valituksi.

 

Tässä alla vielä listaus kumppaneistamme, joiden kanssa asiasta alustavasti jo keskusteltu. Heiltä olemme toivoneet nimenomaan lisää monipuolisuutta ja mielenkiintoisuutta alueen tarjontaan.

 

Trek`n food, Per-Erik Silver, tunnettu kokki (taustaa ravintoloitsijana Panimoravintola Herman, Merimaskun rantamakasiini, Uudenkaupungin Pursiseuran Paviljonki sekä Restaurant Grill - nykyisin konseptina keikkaileva kokki: smoker BBQ ja kauden lähiruuat)  

 

Fafa’s (falafelit, kasvis- sekä vegaaniruoka)

 

Jesse’s dine (fine dining)

 

Bruno Cruisers (lounasruokailu, päivällinen)

 

Kaskimax Oy (hiiligrillivaunu: premium burgerit, ribbsit sekä savulohi)

 

 

--

Terveisin,

 

Erno Markula

050-4964853

 

Kaskimax Oy

Harimax Oy

bartoimisto.fi

barkoivu.fi

tapahtumapalvelut.fi