LUONNOS MAANVUOKRASOPIMUSEHDOIKSI, jatko 2021-

 

Vuokranantaja

 

Suomen Kulttuuriperinnön Säätiö sr

Y-tunnus 0714082-3

Brinkhallintie 414
20960 Turku

 

Vuokramies

 

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Kaupungin päätös

 

Kiinteistökehityspäällikön päätöspöytäkirja

päätös on tullut lainvoimaiseksi

 

Vuokrasopimuksen kohde ja ympäristön maankäyttö

 

Kartalla M 2 / 3.1.2011 osoitettu n. 7.000 m2:n alue tilasta 853-407-1-621 Brinkhall ja kulkuoikeus sille.

 

Vuokra-alueella sijaitsee Venäjän Federaation Turun pääkonsulaatin käytössä oleva saunarakennus, mikäli tämä käyttö loppuu, on kummallakin osapuolella oikeus sanoa vuokrasopimus irti 6 kk irtisanomisajalla.

 

Vuokra-aika

 

Vuokrakausi alkaa 1.1.2021 ja jatkuu 31.12.2030 saakka, jolloin vuokraus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

Vuokra-alueen käyttö ja toiminnan määrittely

 

Vuokra-alue luovutetaan käytettäväksi maanvuokralain 3. luvun tarkoittamalla tavalla asumiseen, jonka perusteella alueen perusvuokra on määritetty.

 

Vuokramies on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaansa liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

Vuokrasopimuksen ehdot

 

1. Vuokra

 

Maanvuokra on 10.000 euroa vuodessa. Vuokra on laskettu 5% mukaan vuokra-alueen pääoma-arvosta. Vuokra on maksettava kunkin vuoden tammikuussa vuokranantajan ilmoittamalle tilille.

 

Edellä mainittu perusvuokra sidotaan viralliseen elinkustannusindeksilukuun 09/2020 (perusindeksi 1951:10=100) ja vuokra tarkistetaan vuosittain 1.1.2022 alkaen ja sen jälkeen kalenterivuosittain tammikuun 1. päivästä alkaen.

 

Tarkistettu vuosivuokra saadaan kertomalla edellä mainittu perusvuokra tarkastusajankohtaa edeltäneen syyskuun indeksiluvulla ja jakamalla se edellä mainitulla perusindeksillä.

 

Vuokraa tarkistettaessa otetaan huomioon indeksin käyttöä koskevan lainsäädännön asettamat rajoitukset.

 

2. Vuokraoikeuden siirto

 

Vuokramies on oikeutettu vuokranantajaa kuulematta siirtämään vuokraoikeuden kaikkine vuokra-alueella olevine rakennuksineen ja laitteineen kolmannelle. Vuokramies ei saa myydä vuokra-alueella sijaitsevia rakennuksia tai kiinteitä laitteita eikä luovuttaa niiden omistusoikeutta muullakaan tavoin, ellei hän samalla siirrä koko vuokra-alueen vuokraoikeutta. Vuokraoikeuden osittainen siirtäminen on kielletty.

 

3. Vuokraoikeuden kirjaaminen

 

Kirjaamista on haettava maanmittauslaitokselta kuuden (6) kuukauden kuluessa siitä, kun vuokraoikeus on perustettu.

 

4. Hoitovelvollisuus

 

Vuokramies on velvollinen pitämään vuokra-alueen ja vuokra-alueella olevat rakennukset ja muut rakenteet sekä alueen rakentamattoman osan rakennuslain edellyttämässä kunnossa sekä noudattamaan kaupungin niiden hoidosta antamia määräyksiä.

 

Vuokramies on velvollinen tarkastamaan vuokra-alueella olevien puiden kuntoa ja tarvittaessa ryhtymään toimenpiteisiin vahingonvaaran torjumiseksi.

 

Vuokramies vastaa vuokra-alueelle johtavan tien ylläpidosta ja tarpeelliseksi katsomastaan talvikunnossapidosta.

 

5. Maaperän saastuminen

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaisesti vuokranantaja toteaa, että alue on ollut aiemmin vuokrasopimusta vastaavassa käytössä, eikä alueella ole tiedossa jätteitä tai aineita, jotka voisivat aiheuttaa maaperän saastumista.

 

Vuokramies on velvollinen huolehtimaan siitä, että vuokra‑alue ei vuokramiehen toimesta eikä muutoinkaan saastu.

 

6. Katselmukset

 

Kaupungin viranomaiset ovat oikeutettuja pitämään vuokra-alueella katselmuksia ja tarkastuksia vuokra-alueen ja rakennusten kuntoisuuden toteamiseksi. Vuokramies on velvollinen sallimaan asianomaisille pääsyn vuokra-alueelle ja siellä oleviin rakennuksiin. Vuokramiehellä on oikeus osallistua kaupungin viranomaisten kanssa katselmuksiin.

 

Jos katselmus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

7. Yhdyskuntaa palvelevat johdot yms.

 

Vuokramies on velvollinen sallimaan korvauksetta yhdyskuntaa palvelevien viemärin, vesi-, puhelin- ja sähköjohtojen sekä muiden sellaisten johtojen ja näihin liittyvien laitteiden, kiinnikkeiden ja tukien sijoittamisen vuokra-alueelle ja vuokra-alueelle rakennettaviin rakennuksiin sekä näiden tarpeellisen huollon. Vuokramiehelle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat vahingot. Vuokramiehen on liityttävä Brinkhallin viemäriverkkoon omalla kustannuksellaan

 

8. Vuokra-alueen myyminen ja uudelleen vuokraus

 

Vuokranantaja sitoutuu olemaan myymättä vuokra-aluetta kolmannelle vuokrakauden aikana.

 

Vuokramiehellä, joka on täyttänyt tämän sopimuksen mukaiset velvoitteensa, on etuoikeus vuokrakauden päättyessä saada vuokra-alue uudelleen vuokralle, mikäli se luovutetaan uudelleen vuokralle samanlaiseen tarkoitukseen, tällöin päätettävillä ehdoilla.

 

9. Toimenpiteet maanvuokrauksen päättyessä

 

Mikäli maanvuokraus päättyy sopimuksen umpeutumisen tai osapuolten erikseen tekemän sopimuksen perusteella, vuokramies on velvollinen poistamaan alueella olevan saunarakennuksen siihen liittyvine laitteineen ja rakennelmineen yhden (1) vuoden kuluessa maanvuokrauksen lakkaamisesta, elleivät osapuolet asiasta muuta sovi.

 

10. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset vuokrasopimuksen tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja

riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaistaan ensisijaisesti osapuolten välisillä neuvotteluilla. Jos neuvotteluilla ei löydetä ratkaisua kiistanalaiseen asiaan, kiistan ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

11. Muut sovellettavat säädökset

 

Vuokrasopimuksen irtisanomisesta on voimassa, mitä siitä maanvuokralain (258/66) 21 ja 54 §:ssä on säädetty.

 

Ellei tässä vuokrasopimuksessa ole toisin määrätty, noudatetaan vuokrasuhteessa maanvuokralain (258/66) 3. luvun muun asuntoalueen vuokraa koskevia säännöksiä.

 

Tätä vuokrasopimusta on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, toinen kaupungille ja toinen vuokranantajalle.