Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, tonttipalvelut 
Maanhankintapäällikkö4009.06.2020 

6226-2020 (00 01 01, 10 03 01)

Tuomiokirkon alueen yhteisterassialueen vuokraaminen

Lupavalmistelija Kaisa Kauma 8.6.2020:

 

Turun kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 1.6.2020 § 244 nopeuttaakseen uusien ulkotilojen käyttöönottoa ulkotarjoilualueiksi sekä muuhun toimintaan tarjota seuraavia alueita ns. yhteisterassialueiksi kesäkaudeksi 2020: Vanha Suurtori, Tuomiokirkkotorin alue, Hämähäkkitontti ja Kaupungintalon puistikko ja piha, Puutori, Varvintori ja Rautatientori. Näillä alueilla kaupunki tai sen valitsema operaattori hakee mahdollisen toimenpideluvan alueiden varaamiseen ravintolatoimintaan ja muuhun mahdolliseen käyttöön kysynnän mukaisessa laajuudessa kesäkaudella 2020.

 

Yhteisterassialueet eivät ole tarkoitettu pelkästään anniskelualueiksi, vaan niillä toivotaan olevan monipuolista toimintaa, mahdollisuuksien mukaan jo aamusta alkaen. Yhteisterassialueilla voi olla esimerkiksi kahvilatoimintaa ja lounasravintoloita viini-, olut- ja cocktailbaarien lisäksi. Toiminta alueella loppuu kuten rajoitusten mukaan muuallakin, eli anniskelun tulee päättyä kello 22.00 ja alueen sulkeutua kello 23.00.

 

Jotta yhteisterassi olisi onnistunut kaupungin, operaattorin, ravintoloiden ja muiden toimijoiden sekä asiakkaiden mielestä, vaaditaan operaattorilta kokemusta ravintola-alalta tai tapahtumien järjestämisestä. Näin taataan kesän sujuvuus kaikkien osapuolten näkökulmasta.

 

Kaupunkiympäristötoimialalle on tullut suunnitelmat kahdelta toimijalta koskien Tuomiokirkkotorin aluetta: Relico Oy ja Turku Food & Wine Fest Oy. Tarkemmat suunnitelmat aluekarttoineen liitteenä.

 

Relico Oy:n yhteistyökumppaneita ovat mm. South Festivals oy, Ravintola Basso, Firefoods Oy, Brewdog Brewery, Wurstivankkurit Oy, Kaks kokkii ay ja Koff.

 

Turku Food & Wine Fest Oy:n yhteistyökumppaneita ovat mm. VoiVeljet Oy, Kuori Food & Wine, Karu Izakaya, The Cow, Kakola Brewing ja Viinibaari Vinho.

 

Kaupunkiympäristötoimialan ja konsernihallinnon edustajat ovat käsitelleet suunnitelmat. Tuomiokirkkotorin alueen ympäristöön paremmin soveltuvaksi suunnitelmaksi todettiin Turku Food & Wine Fest Oy:n suunnitelma. Turku Food & Wine Fest Oy:llä on kokemusta mm. Forum Marinumin alueelle järjestetyistä Turku Food & Wine -tapahtumista. Lisäksi yhteistyökumppaneina on useita sellaisia ravintoloita, joilla ei ole mahdollisuutta laajentaa nykyistä terassiaan katualueen ahtauden vuoksi.

 

Liite 1                                  Sopimusluonnos

Liite 2                                  Relico Oy:n suunnitelma

Liite 3                                  Turku Food & Wine Fest Oy:n suunnitelma

 

Maanhankintapäällikkö Ilkka Uusi-Uola:

 

Päätös          Päätin vuokrata yhteisterassialueen Tuomiokirkontorilta ja Tuomiokirkonpuistosta Turku Food & Wine Fest Oy:lle 4.000,00 euron + alv 24 % vuokrasta ajalle 22.6. – 30.9.2020 liitteenä olevien sopimusehtojen mukaisesti. Lisäksi peritään toteutuneet kulut vedestä ja sähköstä.

 

Tämän päätöksen mukainen vuokrasopimus tehdään välittömästi mahdollisesta muutoksenhausta riippumatta sopimuksen ajankohdan ja lyhyen keston perusteella.

 

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö

 

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä


Liitteet:

Kytotont § 40
Liite 1:Sopimusehdot Tuomiokirkon alueen yhteisterassi
Liite 2:Relico Oy:n suunnitelma
Liite 3:Turku Food & Wine Fest Oy:n suunnitelma