Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta20102.06.20208

6109-2020 (10 00 02)

Valtion tukemassa asuntotuotannossa sovellettavat enimmäistonttihinnat Turun, Kaarinan, Raision ja Naantalin kaupungeissa vuonna 2020

Tiivistelmä:

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus on 11.5.2020 päättänyt Turun seudun kau-pungeissa vuonna 2020 valtion tukemassa asuntotuotannossa sovellettavat enimmäistonttihinnat.

Kylk § 201

Kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, tonttipalvelut, kiinteistökehityspäällikkö Petri Liski, 28.5.2020: 

Valtion tukemaan, muuhun kuin asukkaiden omatoimiseen asuntotuotantoon luovutettavia tontteja hinnoiteltaessa noudatetaan oheisia enimmäistonttihintoja, jotka on ilmoitettu euroina kerrosneliömetriä kohti.

Vyöhyke€/k-m2
  
A250
B180
C153
D137
E127
F112
G91
H71

Turun ydinkeskusta tapauskohtaisesti.

Vyöhykkeen mukaiseen hintaan voidaan lisätä kohtuulliset, voimassa olevien taksojen mukaiset kunnallistekniset kustannukset. Sen sijaan kaavoituskustannukset sisältyvät tontin hintaan.

Kerrosalan määrityksessä ei oteta huomioon tontilla olevaa liikekerrosalaa, joka hinnoitellaan erikseen.

Jos tontti sijaitsee keskuksessa erittäin hyvällä paikalla esim. hyvien julkisten ja kaupallisten palvelujen tai esim. juna- tai linja-autoaseman läheisyydessä (maks. etäisyys 1 000 m), voidaan tontin enimmäishintaa korottaa 0-15 %.

Vuokratonteilla toteutettavassa asuntotuotannossa tontin vuosivuokra on enintään 5 % em. tontin enimmäishinnasta. Tontin vuosivuokra voidaan sitoa elinkustannusindeksiin.

Ne perustellut tapaukset, joissa tontti jää vajaarakennetuksi ja rakennetun kerrosalan mukaisesti laskettu hinta sen vuoksi ylittää suositellun enimmäishinnan, voidaan hyväksyä asuntolainakelpoiseksi edellyttäen, että sallittu rakennusoikeus alittuu enintään 5 %. Jos rakennusoikeuden alitus on yli 5 %, on tontin hintaa tai vuokraa vastaavasti alennettava.

Mikäli luovutettavan tontin maaperä aiheuttaa kunnan normaalitasoon nähden poikkeuksellisen korkeat perustamiskustannukset, on tämä otettava huomioon tontinhintaa alentavana tekijänä.

Päätöstä sovelletaan 1.5.2020 alkaen osapäätöksen saaviin hankkeisiin ja se on voimassa toistaiseksi.

Oheismateriaali 1ARA:n päätös

Oheismateriaali 2Liitekartta hintavyöhykkeistä

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää merkitä oheisen Asumisen rahoitus ja kehittämiskeskuksen päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Kylk § 201
Liite 1:ARA:n päätös
Liite 2:Liitekartta hintavyöhykkeistä