Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta18826.05.20208

5498-2020 (08 00 00)

Kunnallissairaalantien ja Luolavuorentien liikennevalosuunnitelma

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Kunnallissairaalantien ja Luolavuorentien liikennevalosuunnitelma. Liikennevaloilla selkeytetään liittymässä liikennöintiä ja parannetaan liikenneturvallisuutta.

Kylk § 188

Kaupunkiympäristötoimiala, liikennesuunnitteluinsinööri Jarmo Koivisto 12.5.2020:

Luolavuorentien risteys on jalankululle ja pyöräilylle merkittävä Kunnallissairaalantien ylityskohta. Jalankulkua ylitykseen aiheuttavat erityisesti koulumatkat. Pyöräilyn osalta ylityskohta on osa Luolavuoren suunnasta Neitsytpolun ja Teatterisillan kautta keskustaan kulkevaa pyöräily-yhteyttä. Liikennevalojen tarvetta lisää Kunnallissairaalantien kaarre risteyksen itähaaralla. Kaarre vaikeuttaa Kunnnallissairaalantien autoliikenteen ja kadun ylittäjien välistä havainnointia. Liikennevalot helpottavat myös Luolavuorentieltä vasemmalle kääntyvien autojen liittymistä Kunnallissairaalantien liikennevirtaan.

Liikennevalojen rakentamisen kustannusarvio 10 %:n hankevarauksella on 90.000 euroa. Niiden toteutus sisältyy valmisteilla olevaan kuluvan vuoden talousarvion liikenneverkon toimivuuden ja turvallisuusden hankelistaan, josta kaupunkiympäristötoimialajohtajan tulee päättämään hallintosäännön 52 § kohta 24 mukaisesti.

Liite 1Kunnallissairaalantien ja Luolavuorentien liikennevalosuunnitelma suunnitelmakartta, LV729/1

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä liitteen 1 mukaisen Kunnallissairaalantien ja Luolavuorentien risteyksen liikennevalosuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tpvKaupunkiympäristötoimiala, liikennesuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 188
Liite 1:Kunnallissairaalantien ja Luolavuorentien liikennevalosuunnitelma suunnitelmakartta, LV729/1