Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, tonttipalvelut 
Maanhankintapäällikkö3518.05.2020 

5640-2020 (10 03 01, 10 03 02)

Rautatientorilla olevan kioskirakennuksen vuokraaminen kesäksi 2020

Lupavalmistelija Kaisa Kauma 15.5.2020:

 

Rautatientorilla sijaitsee vanha kioskirakennus. Rakennus on ollut vailla käyttötarkoitusta ja vakituista vuokralaista vuodesta 1998 eikä siinä voi harjoittaa elintarvikekioskityyppistä toimintaa. Kioskissa saa myydä pakattuja elintarvikkeita esim. jäätelöä ja kahvia. Kioskia on vuokrattu kesäkausiksi mm. turkulaisille nuorille tekstiilisuunnittelijoille ja yhdistyksille.

 

Frukt Coffee Roasters Oy pyytää saada vuokrata Rautatientorilla sijaitsevan kioskirakennuksen kesä-elokuuksi 2020. Yhtiö on vuonna 2019 toimintansa aloittanut pieni kahvipaahtimo Kakolanmäellä. Suurin myyntikanava yhtiölle on ollut jälleenmyynti kahviloiden kautta Suomessa ja ulkomailla. Koronavirusepidemian vuoksi myynti on vähentynyt ja tapahtuu pääasiassa verkkokaupan kautta. Rautatientorilla sijaitsevasta kioskista myytäisiin kahvia papuina ja take away -kahvina kupeista. Lisäksi myyntiin tulisi Kakolassa toimivan hapanjuurileipomo bageri Å:n valmiiksi pakattuja leivonnaisia.

 

Maanhankintapäällikkö Ilkka Uusi-Uola:

 

Päätös          Päätin vuokrata Frukt Coffee Roasters Oy:lle Rautatientorin kioskirakennuksen 1.6. – 31.8.2020 väliseksi ajaksi seuraavin ehdoin:

 

- Vuokra on 300 € + ALV 24 % koko vuokrakaudelta.

- Vuokralaisella ei ole oikeutta tehdä muutos- ja korjaustöitä ilman vuokranantajan lupaa.

- Kioskin ulkopuolelle ei saa asettaa myytäviä tarvikkeita näytteille, eikä myöskään mainoksia ilman vuokranantajan suostumusta.

- Vuokralainen vastaa kustannuksellaan kaikista toimintaansa liittyvistä käyttökuluista (sähkö ja vesi) ja on mm. velvollinen huolehtimaan kioskin ja sen välittömän ympäristön siisteydestä ja puhtaanapidosta myyntitoiminnan aiheuttamista roskista ja jätteistä 20 metrin etäisyydeltä.

 

 

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

 

Jakelu

aoFrukt Coffee Roasters Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedXXXXX