Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, tonttipalvelut 
Maanhankintapäällikkö/sarja 102815.05.2020 

5662-2020 (10 03 01)

Kauppatorin väliaikaisen torialueen laajentaminen Yliopistonkadun kävelykadulle

Projektijohtaja Janne Laine ja lupavalmistelija Kaisa Kauma 12.5.2020:

 

Kauppatorin työmaa laajenee Aurakadun puolella paviljonkirakennuksen työmaan käynnistyessä. Paviljonkirakennuksen perustustöiden on suunniteltu alkavan toukokuussa 2020. Työmaa-aidan siirto toteutettaneen toukokuun puolessa välissä. Työmaa-aita rajaa eteläisen osan väliaikaisesta torista siten, että se ei enää houkuttele asiakkaita samalla tavalla kuin aikaisemmin.

 

Tilan vähentyessä torikauppaa on tarkoitus mahdollisuuksien mukaan sijoittaa kävelykadulle välille Aurakatu – Kristiinankatu. Kesällä 2019 torikaupan aluetta laajennettiin myös kävelykadun alkupäähän. Liitteessä 1 on esitetty alustava myyntipaikkojen sijoittuminen torialueelle sekä kävelykadulle.

 

Kauppiaille pyritään neuvottelemalla löytämään sopivin paikka myyntituotteen erityisvaatimukset huomioon ottaen. Tavoitteena kuitenkin on, että esim. kala- ja kukkakauppiaat sekä ns. ”maalaistenpenkit” sijoittuisivat torialueelle. Kävelykadulta osoitettaisiin paikat marja-, leipä- ja makeiskauppiaille.

 

Torin sekä torin viereisten kiinteistöjen pelastus- ja huoltoajoa varten jätetään torialueen pohjoisreunaan riittävän leveä kulkureitti, joka mahdollistaa turvallisen pihakatumaisen liikenteen torin ohi. Kävelykadulla huomioidaan riittävät pelastus-, kulku- ja huoltoreitit kiinteistöihin.

 

Liite 1                                  myyntipaikkojen sijoitussuunnitelma

 

Maanhankintapäällikkö Ilkka Uusi-Uola:

 

Päätös          Päätin hyväksyä liitteessä 1 esitetyn torikaupan sijoittelun suunnitelman myyntipaikkojen sijoittamisesta Yliopistonkadun kävelykadulle Aurakadun ja Kristiinankadun välille 15.5. – 31.10.2020.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKaupunkiympäristötoimiala, liikennesuunnittelu
tiedKaupunkiympäristötoimiala, pysäköinninvalvonta
tiedXXXXX


Liitteet:

Kytotont § 28
Liite 1:Myyntipaikkojen sijoitussuunnitelma