Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön kunnossapito 
Infran kunnossapitopäällikkö913.05.2020 

5604-2020 (02 08 00)

Helsinginkadun tunnelin varavoimalaitteiston huoltosopimus

Käyttöpäällikkö Olli Tirroniemi 13.5.2020:

Helsinginkadun tunneli sijaitsee kaupungin katualueella ja tunneli ohjausjärjestelmineen on kaupungin omistuksessa. Tunnelijakson kokonaispituus on noin 200 metriä. Kaupunkiympäristön kunnossapito ylläpitää Helsinginkadun tunnelin turvalaitteita ja liikenteen ohjauslaitteita voimassa olevin ylläpitosopimuksin.

Liikenteen turvallisuuden takaamiseksi tunneliin on suunniteltu ja rakennettu telematiikkaa, jolla tarkoitetaan kaikkea liikenteen ohjaamiseen ja -hallinnan toteuttamiseksi tarvittavia teknisiä laitteita ja ohjelmistoja sisältäen tietoliikenneverkot, kaapelit, silmukat, kamerat, tunnistimet, näyttötaulut, puomit ja näitä ohjaavat ohjelmistot, palvelimet, näytöt ja työasemat. Tunnelin valvonta tapahtuu Turun kaupunkiseudun liikennekeskuksessa.

Tunneliin on rakennettu myös varavoimalaitteisto UPS, jonka tarkoituksena on varmistaa mahdollisen sähkökatkon aikana häiriötön toiminta ja sen syöttämän sähkövaravoima tuotto mm. tunnelin hätäpoistumisvalaisimille sekä muille tunnelin turvalaitteille sekä tunnelin liikenteenohjauslaitteille. Varavoimalaitteiston rakentamisen aikainen takuu on päättynyt ja kaupungilla ei ole tällä hetkellä sopimusta varavoimalaitteiston ylläpidosta. Voimassa olevalla ylläpitosopimuksella kaupunki varmistaa varavoimalaitteiston häiriöttömän toiminnan, kun huollot ja korjaustyöt suoritetaan oikea-aikaisesti.

Eaton Power Quality Oy on tehnyt tarjouksen Kaupunkiympäristön kunnossapito -yksikölle edellä mainituista varavoimalaitteen UPS vuosittaisesta ylläpitosopimuksesta. UPS ylläpitosopimuksen kustannus on vuodessa 1535,00 € (alv 0 %). Mahdolliset varaosat laskutetaan toteutuneiden sopimushintojen mukaan.

Liite 1                                 Eaton Power Quality Oy:n tarjous 7.5.2020

Infran kunnossapitopäällikkö Mari Helin:

Päätös

Päätin, että Kaupunkiympäristön kunnossapito -yksikkö tilaa Eaton Power Quality Oy:ltä Helsinginkadun tunnelin varavoimalaitteiston UPS -ylläpitosopimuksen Eaton Power Quality Oy 7.5.2020 päivätyn tarjouksen mukaisesti arvonlisäverottomaan 1535,00 € (alv 0 %) vuosihintaan. Mahdolliset varaosat laskutetaan toteutuneiden sopimushintojen mukaan.

Hankintayksikköä sitova päätös ei synny tällä päätöksellä vaan erikseen tehtävällä kirjallisella tilausvahvistuksella, alkuperäisen hankintasopimuksen mukaisin tilausehdoin.  Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

                                          

Mari Helin

infran kunnossapitopäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoEaton Power Quality Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tpvXXXXX


Liitteet:

Kytokyku § 9
Liite 1:Eaton Power Quality Oy:n tarjous 7.5.2020