Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta17919.05.20202

5543-2020 (02 08 02, 10 03 02)

Tommilankadun päiväkodin uudisrakennus, rakennusurakoitsijan / pääurakoitsijan valintakriteerit (kansallisen kynnysarvon ylittävä hankintakokonaisuus)

Tiivistelmä:

Tommilankadun uuden päiväkodin hankkeen urakoiden tarjouspyynnöt on tavoitteena lähettää laskentaan toukokuussa 2020. Hankintamenettelynä esitetään käytettäväksi jaettua urakkaa ja urakoitsijoiden valintaperusteena halvinta hintaa. Rakennusurakoitsijan (pääurakoitsija velvoittein) tulee täyttää esitetyt minimivaatimukset sekä edellytetään yhteiskuntavelvoitteiden täyttämistä.

Kylk § 179

Salassa pidettävä, salauksen peruste: JulkL 6 §:n 1 momentin 2 kohta

Kaupunkirakentaminen, toimitilojen rakennuttaminen, rakennuttajainsinööri Matti Toivonen 7.5.2020:

Tommilankadun päiväkoti hanke on kaupunkiympäristötoimialan investointiohjelmassa vuosilla 2019-2021 kustannusarvio 6,032 M€.  Kohteen arvioitu urakka-aika on 3.8.2020-17.12.2021. Rakennusurakka on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta ja siitä julkaistaan ilmoitus julkisten hankintojen ilmoituskanava Hilmassa.

Kyseessä on uuden päiväkodin rakentaminen. Rakennus on kaksikerroksinen ja betonirunkoinen puu-/ levyverhoiltu rakennus, jonka kerrosala on 1850 m².

Pääurakan toteutus on teknisesti sekä hallinnollisesti haastava ja siihen tulee saada urakoitsija, jolla on riittävät edellytykset sekä kokemusta työn suorittamiselle.

Pääurakoitsijan valinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa.

Kohteesta on pyydetty Yrva-lausunto sekä Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä että Turun Kauppakamarilta.

Urakkamuoto

Urakkamuotona on jaettu urakka, jossa rakennusurakoitsija toimii pääurakoitsijana päätoteuttajan velvoittein ja jolle alistetaan putki-, ilmanvaihto-, sähkö- ja automaatiotöiden sivu-urakoitsijat.

Rakentamisessa noudatetaan hankekohtaista kosteudenhallintasuunnitelmaa.

Pääurakoitsijan minimikriteerit

- Päästääkseen mukaan vertailuun tarjoajan tulee toimittaa tarjouksen yhteydessä valaehtoinen vakuutus siitä, että tilaajavastuulain 1233/2006 mukaiset selvitykset ja velvoitteet ovat hoidettu. Valituksi tulevan yrityksen tulee toimittaa mainitut selvitykset tilaajalle ennen sopimuksen allekirjoittamista. Toimitettavat selvitykset eivät saa olla kolmea kuukautta vanhempia. Todistukset ja selvitykset on toimitettava suomenkielisinä. Edellä esitettyjen todistusten ja selvitysten lisäksi on urakoitsijan toimitettava myös selvitys tai riittävä vakuutus siitä, ettei urakoitsijaa työmaalla edusta tai sen johto- ja hallintotehtävissä muutoin toimi liiketoimintakiellossa oleva henkilö. Lisäksi tulee esittää todistus työterveyshuollon järjestämisestä

- tarjoajien ja niiden taustakonsernien luottokelpoisuusluokituksen tulee olla Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa-suosituksen mukaan vähintään A tai vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunnon mukaan vähintään tätä vastaava.

Tarjoukseen on liitettävä Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa-yritysraportti tai muu luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunto.

- hankkeen kieli on suomi ja urakoitsijan tulee käyttää suomen kieltä rakennuttajan kanssa.

- yrityksen liikevaihdon kolmen viimeisen vuoden ajalta pitää olla keskiarvona vähintään 3.500.000,00 € / vuosi (alv 0 %).

- tarjoajien tulee tuntea Suomen rakentamismääräykset.

- tarjoajalla tulee olla referenssinä 2 kpl vähintään 1500 brm2 kokoisen uudispäiväkoti- tai koulurakennuksen toteutunut rakennusurakka päätoteuttaja velvoittein. Referenssien vastaanotosta saa olla maksimissaan viisi vuotta.

Referenssissä tulee ilmoittaa hankkeen nimi, laajuus, rakennustyyppi, arvo, ajankohta ja tilaaja yhteystietoineen.

- valittavalla urakoitsijalla tulee olla omaan henkilökuntaan kuuluva vastaava työnjohtaja hankkeeseen. Vastaavalla työnjohtajalla tulee olla vähintään viiden (5) vuoden kokemus vastaavista tehtävistä.

Työnjohtajalla tulee olla sijainen loma-aikoina ja mahdollisen sairasloman aikana.

Tarjoukseen on liitettävä vastaavan työnjohtajan tiedot minimikriteerien osalta.

- tarjoajalla tulee olla voimassa oleva toiminnan vastuuvakuutus, joka on riittävä hankinnan laajuuteen ja riskeihin nähden, kuitenkin vähintään 500.000 euroa/ vahinko, ja joka kattaa tilaajalle, tämän omaisuudelle ja kolmannelle osapuolelle aiheutuneet vahingot. Tarjoukseen on liitettävä vakuutusyhtiön todistus toiminnan vastuuvakuutuksen olemassaolosta ja maksetuista vakuutusmaksuista.

Tarjous jätetään hyväksymättä, jos se ei ole tarjouspyynnön mukainen.

Tarjousten jättöaika osuu viikolle, jolloin on kaupunkiympäristölautakunnan viimeinen kokous ennen kesätaukoa. Näin ollen hankintapäätöstä ei ehditä saada kyseiseen kokoukseen päätöksentekoa varten. Hankintapäätös tulee kuitenkin saada tehtyä kesäkuussa, jotta elokuun aloitusajankohta voidaan varmistaa.

Edellä kuvatusta syystä kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja tulee valtuuttaa tekemään rakennusurakan hankintaa koskeva hankintapäätös, joka tuodaan tiedoksi lautakunnalle elokuun ensimmäisessä kokouksessa. Hankinnan arvo tavoitehintalaskelman mukaan on noin 3,9 M€.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos

Toimialajohtaja Christina Hovi

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää:

- hyväksyä liitteenä 1 olevan tarjouspyyntöluonnoksen,

 - oikeuttaa toimitilojen rakennuttaminen -yksikön käynnistämään hankinnan,

- valtuuttaa kaupunkirakentamisjohtajan allekirjoittamaan tarjouspyynnön ja tekemään tarjouspyyntöön tarvittaessa teknisluonteisia muutoksia ja lisäyksiä sekä valtuuttaa toimitilojen rakennuttamispäällikön yksin allekirjoittamaan mahdollinen tarjouspyynnön lisäkirje,

- valtuuttaa kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtajan tekemään hankinnasta tarvittavan hankintapäätöksen ja

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytetään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, toimitilojen rakennuttaminen


Liitteet:

Kylk § 179
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos