Sopimus Kupittaan aseman liityntäpysäköintiä palvelevien pyörätelineiden sijoittamisesta tontille853-21-8-3

 

1.

Sopijapuolet

Turun kaupunki Kaupunkiympäristötoimiala

Kiinteistö Oy Kupittaan Kolmio (1049755-9)

 

2.

Sopimuksen tausta ja tarkoitus

 

Väylävirasto ja Turun kaupunki ovat x.x.2020 sopineet Kupittaan asema-alueen pyöräpysäköinnin kehittämisestä tontille 853-21-8-3 yhteisrahoitteisena hankkeena (liite 1). Tontin omistaa Kiinteistö Oy Kupittaan Kolmio. Kyseinen tontti on asemakaavassa (tullut voimaan 3.4.2004) merkitty LPA-2 -alueeksi (Autopaikkojen korttelialue. Korttelialue on varattu rautatien saattoliikennettä ja liityntäpysäköintiä varten).

 

Kaupungin ja Väyläviraston välisen sopimuksen mukaan hankkeen toteutumisen edellytyksenä on kaupungin ja tontinomistajan välinen sopimus pyörätelineiden sijoittamisesta tontille. Kyseisen sopimuksen mukaan urakoiden vastaanoton jälkeen valmiit rakenteet siirtyvät kunnan omistukseen. Jos rakenteet siirtyvät kolmannen osapuolen omistukseen, tulee sopimusteitse varmistaa paikkojen säilyminen liityntäpysäköitsijöiden käytössä.

 

Tällä sopimuksella sovitaan pyörätelineiden sijoittamisesta Kiinteistö Oy Kupittaan kolmion tontille 853-21-8-3. Pyörätelineet toteutetaan suunnitelman 19.3.2020 mukaisesti (liite 2). Kiinteistö Oy Kupittaan Kolmio sallii pyörätelineiden sijoittamisen tontilleen 853-21-8-3 ilman erillistä korvausta. Kiinteistö Oy Kupittaan Kolmio suorittaa tontillaan tarvittavat pihatyöt x.x.2020 mennessä ja vastaa niiden kustannuksista. Kiinteistö Oy Kupittaan Kolmio huolehtii, että pyörätelineiden sijoitus ei vaikeuta naapuritonttien pelastusjärjestelyjä tai rakennuslupien mukaista käyttöä.

 

Kaupunki luovuttaa paikalle asennettujen pyörätelineiden omistuksen Kiinteistö Oy Kupittaan Kolmiolle ilman korvausta, sen jälkeen, kun valmiit rakenteet ovat siirtyneet kaupungin omistukseen ehdolla, että Kiinteistö Oy Kupittaan Kolmio säilyttää pyörätelineet Kupittaan aseman liityntäpysäköitsijöiden käytössä. Kiinteistö Oy Kupittaan Kolmio sitoutuu olemaan perimättä liityntäpysäköitsijöiltä korvausta pyörätelineiden käytöstä. Mikäli Kiinteistö Oy Kupittaan Kolmio myy kiinteistön, sen tulee varmistaa, että pyörätelineet säilyvät jatkossakin Kupittaan aseman liityntäpysäköitsijöiden veloituksettomassa käytössä.

 

Vastuu pyörätelineistä ja niiden toimivuudesta sekä huollosta siirtyvät Kiinteistö Oy Kupittaan Kolmiolle, samalla kun niiden omistus siirtyy. Kaupunki lähettää omistuksen siirrosta kirjallisen ilmoituksen Kiinteistö Oy Kupittaan Kolmiolle.

 

Kiinteistö Oy Kupittaan Kolmio on tietoinen, että hankkeen toteutuminen ja aikataulu on sidoksissa Väyläviraston ja kaupungin väliseen sopimukseen.

 

3.

Tavoiteaikataulu

 

Pyörätelineiden asennus on tarkoitus suorittaa vuoden 2020 aikana.

 

4.

Sopimuksen muuttaminen

 

Sopimusta tai sen liitteitä ei voida muuttaa muuten kuin kirjallisesti molempien sopijapuolien suostumuksella. Muutokset tulevat voimaan allekirjoitushetkellä tai muuna erikseen sovittuna ajankohtana.

 

5.

Vahingonkorvausvastuu

 

Tämän sopimuksen osapuolet vastaavat toinen toisilleen aiheuttamistaan vahingoista täysimääräisesti.

 

Jos sopimukseen liittyvistä töistä tai niitä valmistelevista toimenpiteistä aiheutuu vahinkoa esimerkiksi radalle, sen rakenteille tai muulle rautatieinfrastruktuurille, tulee aiheuttajan korvata täysmääräisesti vahingoista aiheutuneet kustannukset. Aiheuttaja korvaa työstä kolmansille osapuolille (esim. rautatieliikennettä harjoittava yritys) aiheutuneet vahingot.

 

6.

Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Tämän sopimuksen kohteena olevasta hankkeesta mahdollisesti aiheutuvat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan neuvottelemalla. Mikäli neuvottelut eivät johda tulokseen, erimielisyydet käsitellään ensiasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

7.

Sopimuksen voimaantulo ja allekirjoitukset

 

Sopimus tulee voimaan, kun molemmat sopijapuolet ovat sen allekirjoittaneet. Tätä sopimusta on tehty kaksi (2) samasanaista kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.

 

Turussa x.x.2020

 

 

Pekka Rannikko

toimitusjohtaja

Kiinteistö Oy Kupittaan Kolmio

 

 

Christina Hovi

toimialajohtaja

 

Turun kaupunki

Kaupunkiympäristötoimiala