Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen 
Infran rakennuttamispäällikkö1329.04.2020 

4930-2020 (02 08 02, 07.03)

Infrahankkeiden digitaalisen pilvipalvelun hankinta ja pilvipalvelun käyttöönottokoulutus

Työmaan ja toteutussuunnittelun valvontaa tehostavan digitaalisen Infrakit-pilvipalvelun avulla rakennuttajat ja työmaavalvojat pystyvät valvomaan mallipohjaisen työmaan rakentamisvaiheita sekä toteutussuunnittelun hankkeiden suunnittelua reaaliaikaisesti ja dokumentoimaan suunnittelu- ja työmaatilanteen mobiilikäyttöisen sovelluksen avulla suoraan valvontajärjestelmään.

Pilvipalvelusovelluksen käyttöönotolla tavoitellaan ajankäytön tehostamista ja laadun parantamista. Työmaan ja suunnittelun tilannetietoa voidaan palvelun avulla jakaa ja seurata kaikkien hankkeen osapuolten kesken reaaliaikaisesti. Lisäksi tehdyt työt ja käytetyt materiaalit sekä rakenteet voidaan todentaa ja varmistaa myös myöhemmin, millä osaltaan voidaan välttää aiheettomien korvauskulujen syntymistä.

Infrakit-palvelun käytöstä on hyviä kokemuksia infran rakennuttamien urakoiden, kuten Pääskyvuorenrinteen asemakaava-alueen rakentamisen yhteydessä. 

Esitetyllä pilotoinnilla testataan Infrakit- sovelluksen soveltuvuutta toteutussuunnittelussa ja siten koko suunnittelu- ja rakentamisprosessissa.

Kaupunkiympäristön rakennuttamispalvelut on pyytänyt tarjousta Infrakit Oy:ltä Infrakit -palvelun puolentoista vuoden kestävästä pilotoinnista kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu- ja rakennuttamisyksikössä. Hankinnan sisältö ja kustannus on esitetty toimittajan tarjouksessa 19.2.2020.

Liite 1Infrakit Oy:n tarjous lisenssien kokonaisvaltaisesta käytöstä 19.2.2020

Liite 2Infrakit Oy:n käyttöönotto-projektin tarjous 20.2.2020

PäätösPäätin, että kaupunkiympäristön rakennuttamis- ja toteutussuunnitteluyksikössä otetaan pilotointikäyttöön Infrakit -sovellus käyttöönottoprojektin avulla, mikä tilataan Infrakit Oy:ltä 19.2.2020 ja 20.2.2020 saatujen tarjousten mukaan 18 kk määräaikaisella sopimuksella yhteishintaan 113.040,00 € (alv 0 %). Mahdolliset käyttäjämäärän lisäyksistä sovitaan erikseen tarjouksessa esitetyillä hinnoilla. 

Päätös voi muuttua tehdyn muutoshakemuksen, hankintaoikaisun vireille saattamista koskevan vaatimuksen, oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Jukka Mäenpää

Infran rakennuttamispäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

Jakelu

aoInfrakit Group Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedXXXXX


Liitteet:

Kytokyra § 13
Liite 1:Infrakit Oy tarjous lisenssien kokonaisvaltaisesta käytöstä 19.2.2020
Liite 2:Infrakit Oy käyttöön otto-projektin tarjous 20.2.2020