Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, toimitilojen rakennuttaminen 
Loppupvm 31.5.2021, Toimitilojen rakennuttamispäällikkö3708.04.2020 

4052-2020 (02 08 00)

RTS ympäristötyökalun käyttöönotto toimitilojen rakennuttamisessa

Kaupunkiympäristötoimiala, Toimitilojen rakennuttaminen 2.4.2020:

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 11.6.2018 §142 Turun kaupungille Ilmastosuunnitelman 2029, jonka mukaan toimitiloista vastaavat yksiköt velvoitettiin hankkimaan / rakentamaan uudistilakohteet vuodesta 2019 alkaen siten, että niille on haettavissa korkeatasoinen ympäristöluokitus.

Toimitilojen rakennuttaminen on yhdessä tilapalvelukeskuksen kanssa valmistellut asiaan liittyviä ohjeistuksia kaupungin oman toimitilarakentamisen osalta ja ympäristöluokitukseen tarvittavan dokumentoinnin osalta on päädytty käyttämään Rakennustiedon RTS ympäristötyökalua.

Ympäristötyökalu on selainpohjainen ja sinne avataan kohdekohtaisesti projekti kullekin hankkeelle. Lisäksi tarvitaan käyttäjälisenssit sen käyttämiseen. Mikäli hankitaan ympäristöluokitus sertifikaatti, tulee kustannuksia vielä rakennuksen koosta riippuvista sertifiointikuluista erillisen hinnaston mukaan.

Ensimmäinen järjestelmään avattava hanke on Tommilankadun päiväkodin uudisrakennus. Sen kohdekohtainen hankemaksu on 3.100,00 €, ja se kohdistetaan investoinnin kustannukseksi.

Käyttämiseen tarvittavat käyttäjälisenssin on hinnoiteltu siten, että ensimmäinen lisenssi maksaa 150,00 € / 12 kk ja seuraavat 5 lisenssiä maksavat yhteensä 500,00 € / 12 kk. Lisenssit ovat käyttäjäkohtaisia ja ne toimivat kaikissa projekteissa. Niiden kustannukset kohdistetaan toimitilojen rakennuttamisen käyttötalousmenoihin.

Jatkossa alkaville uudishankkeille avataan kullekin tarvittava projekti ja hankitaan lisälisenssejä käyttäjille tarpeen mukaan.

Toimitilojen rakennuttamispäällikkö Anne Antola:

Päätös

Päätin, että ympäristöluokitustyökaluna toimitilojen rakennuttamisyksikössä käytetään toistaiseksi Rakennustietosäätiön RTS ympäristötyökalua. Tommilankadun päiväkodin uudisrakennukselle avataan järjestelmään projekti. Projektin kustannus on 3.100,00 € ja se kohdistetaan investoinnille. Jatkossa uudishankkeille avataan omat projektit järjestelmään ja niiden laskutus kohdistetaan investointihankkeille. Käyttäjälisenssien kustannukset maksetaan toimitilojen käyttötalousmenoista.

 

Anne Antola

toimitilojen rakennuttamispäällikkö

 

Jakelu

tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKaupunkiympäristötoimiala, toimitilojen rakennuttaminen
tiedXXXXX