Käyttöoikeussopimusluonnos 3.4.2020

 

Käyttöoikeuden luovuttaja   

Turun kaupunki

(kaupunki)

 

Käyttöoikeuden saaja

Friends´s Kitchen Oy

Y-tunnus 2420788-2

Särkänsalmentie 178

21100 Naantali

 

(käyttöoikeuden saaja)

 

Kaupungin päätös

Maanhankintapäällikön päätöspöytäkirja / sarja 10 §

 

Käyttöoikeuden kohde

 

Kausimyyntipaikka Kupittaanpuistosta (853-21-9903-0). Käyttöoikeuden saaja saa myydä käyttöoikeusalueella toimintansa mukaisia elintarvikkeita, sekä myydä ja vuokrata PadelPark Oy:n toimintaa tukevia palveluja ja tarvikkeita. Käyttöoikeusalue on osoitettu kartalla M 84 / 3.4.2020

 

Käyttöoikeusaika

1.6. - 30.8.2020

 

Käyttöoikeussopimuksen ehdot

 

1.          Käyttöoikeusmaksu on tuhat kolmesataakaksikymmentä (1.320,00) euroa koko käyttöoikeusajalta lisättynä kulloinkin voimassa olevalla arvonlisäverolla.

 

Käyttöoikeusmaksu on maksettava Turun Kaupunkiympäristötoimialan tilille viimeistään heinäkuun 15. päivänä.

 

Ellei käyttöoikeusmaksua tai jäljempänä tässä sopimuksessa mainittuja kuntoonpano- ja puhdistuskustannuksia erääntymispäivänä suoriteta, käyttöoikeuden saaja on velvollinen maksamaan erääntyneille saataville erääntymispäivästä maksupäivään asti viivästyskorkoa korkolain säännösten mukaisesti.

 

2.          Kausimyyntipaikassa harjoitettavassa elinkeinotoiminnassa on noudatettava kulloinkin voimassa olevien lakien, asetusten ja kunnallisten säännösten ohella myyntipaikkoja valvovien viranomaisten ohjeita ja määräyksiä. Näitä ohjeita ja määräyksiä voidaan käyttöoikeusajan kestäessä käyttöoikeuden saajaa kuulematta muuttaa, eikä käyttöoikeuden saajaa tällöin ole oikeutettu vaatimaan mitään korvausta muutoksista käyttöoikeuden saajaa mahdollisesti aiheutuvista kuluista. Kausimyyntipaikassa saa myydä ainoastaan siinä myytäväksi sallittuja tarvikkeita, kuten siitä on erikseen määrätty.

 

3.          Kioskin rakennuspiirustukset ja mahdolliset muutospiirustukset on ennen lupakäsittelyä alistettava Turun Kaupunkiympäristötoimialan hyväksyttäväksi, mikäli niin vaaditaan.

 

Käyttöoikeusalueen ulkopuolelle ei saa asettaa myytäviä tuotteita näytteille, eikä myöskään mainoksia ilman rakennustarkastajan lupaa ja vuokranantajan suostumusta.

 

4.          Käyttöoikeuden saaja vastaa kustannuksellaan kaikista toimintaansa liittyvistä käyttökuluista ja on mm. velvollinen huolehtimaan myyntipaikan ja sen välittömän ympäristön siisteydestä ja puhtaanapidosta myyntitoiminnan aiheuttamista roskista ja jätteistä 20 metrin etäisyydeltä.

 

Käyttöoikeuden saaja on varattava asiakkaiden käyttöön riittävästi tarkoituksenmukaisia jäteastioita.

 

5.          Kausimyyntipaikan käyttöoikeuden saa siirtää kolmannelle ainoastaan Turun Kaupunkiympäristötoimialan antamalla luvalla.

 

6.          Käyttöoikeuden saaja on velvollinen alistumaan niihin toimenpiteisiin, jotka käyttöoikeusaikana mahdollisesti käyvät tarpeellisiksi liikenne-, katu-, johto-, tms. töiden tai järjestelyjen takia ja on tällöin tarpeen vaatiessa velvollinen siirtämään tai ellei siihen ole mahdollisuutta poistamaan kioskinsa korvausta vaatimatta, jolloin irtisanomisaika on yksi (1) kuukausi. Käyttöoikeuden luovuttaja suorittaa hyvitystä voimassa olevan käyttöoikeuskorvauksen mukaan ao. vuokralaiselle koko korjausajalta siinä tapauksessa, että korjaus kestää enemmän kuin 14 vuorokautta.

 

Mikäli kaupunki muuten tarvitsee kioskipaikan hallintaansa käyttöoikeuden aikana, on käyttöoikeuden saaja oikeutettu saamaan kioskia varten tehdyistä vesi-, viemäri- ja sähköjohtotöistä kohtuullisen, kaupungin viranomaisten määräämän korvauksen.

 

7.          Jos käyttöoikeuden saaja laiminlyö Turun kaupungille maksettavien verojen tai maksujen suorittamisen, taikka jos käyttöoikeuden saaja rikkoo tämän käyttöoikeussopimuksen ehtoja, voidaan käyttöoikeussopimus purkaa yhden (1) kuukauden irtisanomisajalla, eikä käyttöoikeuden saajalla tällöin ole oikeutta saada takaisin jo maksettua vuokraa.

 

8.          Käyttöoikeuden saaja on velvollinen korvaamaan kaiken tuottamuksellaan tai sopimusrikkomuksellaan käyttöoikeuden luovuttajalle aiheuttamansa vahingon sekä korvaamaan siitä johtuneet kustannukset.

 

Jos käyttöoikeuden saaja olennaisesti rikkoo tämän sopimuksen ehtoja tai sen nojalla annettuja määräyksiä, eikä korjaa menettelyään neljäntoista (14) päivän kuluessa kaupungin tekemästä kirjallisesta ja vaatimuksen perusteet sisältävästä huomautuksesta, on käyttöoikeuden saaja velvollinen suorittamaan kaupungille sopimussakkona sen hetkinen käyttöoikeusmaksu kolminkertaisena. Sopimussakko erääntyy maksettavaksi menettelyn korjaamiseen varatun ajan päättyessä. Viivästyneelle suoritukselle tulee maksaa korkolain mukainen viivästyskorko.

 

Kaupunki on oikeutettu perimään kolminkertaista käyttöoikeusmaksua siihen asti kunnes käyttöoikeuden saaja on todisteellisesti palannut noudattamaan tässä sopimuksessa sovittuja ehtoja.

 

Sopimussakko ei kuitenkaan rajoita kaupungin oikeutta toteennäyttämänsä kokonaisvahingon korvaukseen, mikäli se on sopimussakon määrää suurempi. Tällöin kuitenkin sopimussakon määrä luetaan vahingonkorvauksen määrän vähennykseksi.

 

Sopimussakon suorittamalla käyttöoikeuden saaja ei vapaudu tämän sopimuksen mukaisista velvollisuuksistaan.

 

9.Käyttöoikeuden saaja on käyttöoikeusajan päätyttyä poistettava käyttöoikeusalueelta omistamansa irtain omaisuus ja luovutettava alue siistittynä kaupungin hallintaan.

 

Käyttöoikeuden saajalla on oikeus saada korvausta käyttöoikeusalueelle tekemistään parannuksista vain, mikäli siitä on kirjallisesti sovittu kaupungin kanssa.

 

Tätä käyttöoikeussopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

Turussa . päivänä kuuta 2020

 

TURUN KAUPUNKI

Kaupunkiympäristötoimialan puolesta:

 

Tämän käyttöoikeussopimuksen hyväksyn ja sitoudun sitä tarkoin noudattamaan. Paikka ja aika edellä mainitut.