Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet

Turun kaupunki      (jäljempänä käyttöoikeuden luovuttaja) Y-tunnus 0204819-8

 

 

Kiinteistö Navigare Oy (jäljempänä käyttöoikeuden saaja)

Y-tunnus 2345437-1

Jousitie 5

20760 Piispanristi

 

Sopimuksen tarkoitus

Käyttöoikeuden luovuttaja ja käyttöoikeuden saaja sopivat tällä käyttöoikeussopimuksella käyttöoikeusalueesta, -ajasta ja -korvauksesta sekä muista käyttöoikeuteen liittyvistä ehdoista.

 

Sopimuksen kohde

Noin 290 m2:n suuruinen käyttöoikeusalue, joka on yleistä aluetta 853-12-9901-0. Käyttöoikeusalue on osoitettu liitekartalla M 16 / 24.1.2020.

 

Käyttöoikeusalue on 14.3.1961 ja 6.5.2005 lainvoiman saaneiden asemakaavojen alueilla. Asemakaavoissa käyttöoikeusalue on osoitettu Sammonkatu ja Teräskatu- nimisiin katualueisiin.

 

Sopimuksen perusteet

Maanhankintapäällikön päätöspöytäkirja

 

Sopimuksen ehdot

 

1.

Käyttöoikeus alkaa huhtikuun 1. päivänä 2020 jatkuen kuuden (6) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla kuitenkaan enintään joulukuun 31. päivään 2024 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

Tällä uudella käyttöoikeussopimuksella jatketaan kaupungin ja käyttöoikeuden saajan välistä osaa yleistä aluetta 853-12-9901-0 käsittävää 15. lokakuuta 2015 allekirjoitettua käyttöoikeussopimusta kaupungin päätöksen mukaisin ehdoin.

 

Tämä käyttöoikeussopimuksen voimaantullessa todetaan edellä mainittu yleistä aluetta koskeva käyttöoikeussopimus päättyneeksi 31.12.2019.

 

2.

Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

3.

Käyttöoikeusalue luovutetaan tontin 853-12-67-5 väliaikaiseksi kulkualueeksi. Käyttöoikeusalueelle ei saa sijoittaa rakennuksia tai rakenteita. Käyttöoikeusalueella ei saa varastoida mitään omaisuutta eikä sitä saa aidata.

 

4.

Käyttöoikeus luovutetaan käyttöoikeuden saajalle korvauksetta.

 

 

5.Käyttöoikeuden saajalla ei ole oikeutta siirtää käyttöoikeutta kuin tontin 853-12-67-5 omistajalle tai haltijalle.

 

Se, jolle käyttöoikeus on siirretty, on velvollinen ilmoittamaan siirrosta Turun Kiinteistöliikelaitokselle kuukauden kuluessa, kun siirto on tapahtunut.

 

6.

Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaansa liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

7.

Käyttöoikeuden saaja on velvollinen hoitamaan aluetta hyvin. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

8.

Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeusalueen kunnossa- ja ylläpidosta.

 

9.

Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeusalueella mahdollisesti sattuneista vahingoista ja tapaturmista.

 

10.

Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

11.

Käyttöoikeuden päätyttyä, on käyttöoikeuden saaja velvollinen luovuttamaan käyttöoikeusalue kaupungin vapaaseen hallintaan vähintään yhtä hyvässä kunnossa kuin se oli käyttöoikeusajan alkaessa.

 

12.

Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

 

 

Turussa     päivänä      kuuta 2020

 

Yleisen alueen 853-12-9901-0 omistaja

Turun kaupunki

 

 

_________________________

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö

 

 

 

Tontin 853-12-67-5 vuokramies

 

 

_________________________   

 

 

 

 

_________________________