Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta10924.03.20205

2731-2020 (02 02 02)

Kaupunkiympäristötoimialan kuukausiraportti 2 - 2020

Tiivistelmä: -

Kylk § 109

Konsernihallinto, talous ja rahoitus, controller Paula Laitonen 18.3.2020:

Kaupunginhallitus on 19.12.2019 § 504 strategisten sopimusten hyväksymisen yhteydessä päättänyt, että toimielinten tulee jatkuvasti arvioida oman toimialansa talouden ja toiminnan toteutumista ja esittää kaupunginhallitukselle niiden pohjalta välittömästi tai osavuosikatsausten yhteydessä toimenpiteet talousarviossa pysymiseksi. Toimialajohtajat raportoivat toiminnan ja talouden kehittymisestä kuukausiraportein omalle lautakunnalleen. Raportoitavat tavoitteet sisältyvät toimialan operatiivisiin sopimuksiin.

Toimialajohtajan tulee erikseen annettavan aikataulun ja ohjeen mukaisesti raportoida toimialansa toiminnasta ja taloudesta kaupunginjohtajalle sekä huolehtia siitä, että kaupunginjohtajalla on valvontaa varten riittävät tiedot toimialan toiminnasta.

Käyttötalous

Talven leutous tuo säästöjä ainoastaan lumensijoituspaikkojen kunnossapitoon varattujen eurojen osalta. Talvikunnossapito sisältyy kiinteisiin sopimuksiin, joten leuto talvi sinällään ei muuta kustannuksia. Lumen kuormaus ja kuljetus tilataan aina lisätyönä, joten sitä ei ole viime vuoteen verrattuna jouduttu tilaamaan lainkaan. Toisaalta vähäluminen talvi ja jatkuvat sateet ovat aiheuttaneet paljon vahinkoa tiestölle. Tällä hetkellä arvioidaan kustannusten pysyvän talousarvioluvussa.

Talouden toteutuminen palvelualueittain on esitetty liitteessä 1 Kaupunkiympäristötoimiala 2 2020 TA toteuma.

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi 18.3. aloitetuilla toimenpiteillä tulee olemaan vaikutuksia toimialan talouteen. Tilannetta arvioidaan kevään aikana.

Investoinnit, maanhankinnat, myynnit ja maankäyttösopimuskorvaukset

Investointiohjelman vuoden 2020 ennuste kokonaisuudessaan raportoidaan ensimmäisen osavuosikatsauksen yhteydessä maaliskuun lopun tilanteesta.

Kaupunkiympäristön investointiohjelmassa Karhunahteen kaava-alueen rakentamiselle on varattu 0,9 milj. euroa. Kaava ei ole kuitenkaan vielä vahvistunut. Kuluvana vuonna tulee toteutettavaksi vain kaava-alueen toteutussuunnittelu, jonka kustannusarvio on n. 0,1 milj. euroa.

Tilainvestointiohjelman nimetyissä hankkeissa on useita vuonna 2020 rahoitettuja kohteita, joiden toteuttamisesta puuttuu vielä päätös esim. Juhana Herttuan koulu, Mars-kortteli, Lausteen koulu, Skanssin monitoimitalo. Näiden hankkeiden osalta rahankäyttö budjetoidussa laajuudessa ei luultavasti toteudu. Asiaa arvioidaan tarkemmin osavuosikatsauksen yhteydessä.                   

Liite 1Kaupunkiympäristötoimiala 2 2020 TA toteuma

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää merkitä tiedokseen kaupunkiympäristötoimialan helmikuun kuukausiraportin 2-2020.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi.


Liitteet:

Kylk § 109
Liite 1:Kaupunkiympäristötoimiala 2 2020 TA toteuma