Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta9424.03.20201

13573-2019 (02 08 00)

Infran kunnossapidon alueurakka, Pohjois-Turku, ajalla 1.10.2020 - 30.9.2025, hankinnan käynnistäminen ja palveluntuottajan valintakriteerit

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään kaupungin pohjoisalueen infran kunnossapidon tarjouspyyntöasiakirjojen hyväksymistä. Kyseessä on alueen toista kertaa tehtävä kilpailutus, joka tehdään käyttäen avointa menettelyä. Arvioitu arvo noin 1,5 milj. euroa vuodessa (alv 0 %).

Kylk § 94

Strateginen hankinta, Jari Suistovaara 19.3.2020:

Kaupunkiympäristön kunnossapito on yhdessä liikuntapalvelujen kanssa kilpailuttamassa palveluntuottajaa infran kunnossapidon alueurakkaan, alueelle Pohjois-Turku 1.10.2020 alkaen. Kyseessä on yksi viidestä kilpailutettavasta alueurakasta, joka koostuu katu- ja viheralueiden infran sekä ulkoliikuntapaikkojen ympärivuotisesta kunnossapidosta ja pienistä peruskorjaustöistä. Tämä alue on tulossa kilpailutukseen toista kertaa. Tehtävät ja niiden suorittamisen laatuvaatimukset on määritelty tarjouspyynnön liitteissä, kuten tehtäväkorteissa.

Sopimus on määräaikainen 1.10.2020 – 30.9.2023 (3 vuotta), jonka jälkeen se jatkuu kaksi vuotta määräaikaisena, noudattaen yhdeksän (9) kuukauden molemminpuolista irtisanomisaikaa. Koko sopimuskausi on siten yhteensä enintään viisi (5) vuotta päättyen viimeistään 30.9.2025.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta, arvoltaan arviolta 1,5 miljoonaa euroa (alv 0 %) vuodessa. Tarjoaja voi olla yksi yritys tai yritysten muodostama ryhmittymä.  Hankinnasta on pyydetty ja saatu yritysvaikutusten arviointi Yrva. Kilpailutus tehdään käyttäen avointa menettelyä, liitteenä oleva alustava tarjouspyyntö on tarkoitus julkaista huhtikuussa 2020.

Palveluntuottajaksi valitaan tarjouksessaan ensimmäisen vuoden töiden kokonaishinnaltaan halvin tarjoaja, laatu on huomioitu tarjouspyynnössä tarjoajille ja palveluntuottamiseen asetetuissa vaatimuksissa. Kokonaishinta sisältää alueen kokoon perustuvia hintoja sekä yksikköhinnoilla tehtävistä töistä koostuvia hintoja. Hinnat ovat kiinteitä ensimmäisen vuoden, jonka jälkeen niitä tarkastellaan vuosittain indeksimuutoksen perusteella. Asukastyytyväisyyttä mitataan asukaspaneelikyselyillä ja tulokset vaikuttavat maksettavaan kannusteeseen tai sanktioon.

Tarjoajille on vaatimuksena mm. kokemus vastaavista kunnossapitotöistä viimeisen kolmen vuoden ajalta, tarjoajan omat kokeneet työnjohtajat, jotka ovat vähintään 50 % työajastaan tätä urakkaa hoitamassa, sekä vähimmäisliikevaihtovaatimus 1 milj. € ja luottoluokitus A. Lisäksi vaaditaan, että työssä käytettävän kaluston on täytettävä päästöluokitus Euro 6 tai Stage 3 ja pienkoneet on oltava alle 10 vuoden ikäisiä tai peruskorjattuja em. päästönormit täyttäviksi.

Turun kaupungin Strateginen hankinta on valmistellut yhdessä kaupunkiympäristötoimialan kunnossapidon ja vapaa-aikatoimialan liikuntapalvelujen kanssa luonnoksen tarjouspyynnöstä, joka on esityksen liitteenä.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää:

- oikeuttaa kaupunkiympäristötoimialan yhdessä kaupungin Strategisen hankinnan kanssa pyytämään avoimella menettelyllä tarjouksia Pohjois-Turun infran kunnossapidon alueurakasta liitteenä olevan tarjouspyyntöluonnoksen mukaisesti ja oikeuttaa kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtajan tarvittaessa tekemään tarkentavia muutoksia hankinta-asiakirjoihin, ja

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä infran kunnossapitopäällikkö Mari Helin.

Asian esitteli maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön kunnossapito
tpvKonsernihallinto, strateginen hankinta
tiedVapaa-aikatoimiala, liikuntapalvelut


Liitteet:

Kylk § 94
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos