Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala 
Toimialajohtaja/sarja 103723.03.2020 

3374-2020 (02 08 02)

Ulkovalaistuksen saneeraus Piispankadulla ja sen poikkikaduilla -urakan hankinnan aloittaminen

Salassa pidettävä, salauksen peruste JulkL 6 §:n 1 momentin 2 kohta

Kaupunkirakentaminen, infran kunnossapto, käyttöpäällikkö Olli Tirroniemi 16.3.2020:

Ulkovalaistuksen kunto Piispankadulla ja sen poikkikaduilla on heikko. Kaupunkiympäristötoimiala, Kaupunkirakentamisen -yksikkö on valmistellut tarjouspyyntöasiakirjat ulkovalaistuksen saneerauksesta edellä mainitulle alueelle. Saneerausalue kuuluu osittain muinaismuistoalueeseen ja siksi uusi valaistus rakennetaan pääosin samalle paikalle vanhan valaistuksen kanssa. Samassa urakassa on tarkoitus uusia ja korjata myös jalkakäytäviä. Saneerausurakan alueella on säilytettäviä luonnonkivipintoja, jotka tullaan palauttamaan ennalleen kaivutyön jäljiltä. Ulkovalaistuksen saneerausurakka on tarkoitus toteuttaa kesän 2020 aikana siten, että uusi valaistus on toiminnassa 30.10.2020. Urakka on osa korroosiovaurioisten teräksisten katuvalopylväiden saneerausohjelmaa.

Hankittavan urakan sisältö on esitetty tarjouspyyntöasiakirjoissa. Hankintamuotona käytetään avointa menettelyä. Urakoitsijan valintakriteerinä on halvin hinta, lisäksi on teknisiä ja taloudellisia vähimmäisvaatimuksia.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Urakan kokonaiskustannusarvio on 650.000,00 € (alv 0 %). Hankkeelle on varattu rahoitus investointiohjelmassa kohteella katuvalaistuksen peruskorjaus. Hankkeesta julkaistaan hankintalain mukainen ilmoitus HILMA-hankintakanavalla.

Palveluntuottajaksi valitaan halvimman hyväksytyn tarjouksen tehnyt palveluntuottaja.

Liite 1Tarjouspyyntökirjeluonnos 12.3.2020

Liite 2Yleiskartta saneerauskohteista

Toimialajohtaja Christina Hovi:

Päätös

Päätin

- antaa luvan tarvittaessa tehdä pieniä teknisluontoisia muutoksia tarjouspyyntökirjeeseen ennen hankintailmoituksen julkaisemista

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti ja että tämä päätös saadaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

- oikeuttaa Kaupunkiympäristötoimialan, Kaupunkirakentamisen -yksikön kilpailuttamaan ulkovalaistuksen saneerauksen Piispankadulla ja sen poikkikaduilla liitteen 1 mukaisella tarjouspyyntökirjeellä.

 

Christina Hovi

toimialajohtaja

Jakelu

tiedKaupunkiympäristölautakunta
tpvXXXXX


Liitteet:

Kyto § 37
Liite 1:Tarjouspyyntökirjeluonnos 12.3.2020
Liite 2:Yleiskartta saneerauskohteista