Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen 
Infran rakennuttamispäällikkö606.03.2020 

8358-2018 (02 08 00)

Muhkurin alueen ilmajohtolinjojen aluesaneerausurakan loppulasku ja lisätyöt

Käyttöpäällikkö Olli Tirroniemi 3.3.2020:

Muhkurin alueella (Saukonojantie, Uhrilähteenkatu, Ulpukkasuontie, Orkolantie, Jalkasuontie, Vesivuotavantie, Kultalähteentie, Harmaavahantie ja Muhkurinmäki) on toteutettu 2019 ilmajohtolinjojen aluesaneerausta. Vuonna 2020 aluesaneeraus saatetaan loppuun. Saneerauksessa kaikki ilmajohtolinjat uusitaan maakaapeleiksi. Samoissa vanhoissa puupylväissä on ollut Turku Energia Oy:n ja TeliaSonera Finland Oyj:n ilmajohtoja sekä Kaupunkiympäristötoimialan ulkovalaistus. Aluesaneeraus on järkevää toteuttaa yhteistyössä kaikkien toimijoiden kesken.  

Muhkurin aluesaneerauksesta on allekirjoitettu urakkasopimus 16.7.2018 Telia Finland Oyj:n, Vertek Oy:n, Turku Energia Sähköverkot Oy:n ja Turun Kaupunkiympäristötoimialan kesken.

Aluesaneerausurakan urakkasopimuksen liitteeksi on laadittu alustava maksuerätaulukko, jossa kaupungin kustannusosuudeksi on silloin arvioitu 121.622,07 € (alv 0 %). Aluesaneeraustöiden edetessä arvioidut kustannukset Kaupunkiympäristötoimialan osuudelta ovat ylittyneet 67.261,60 € alv 0 %). Ylitykset arvioituihin kustannuksiin johtuvat mm. urakan edetessä esiin tulleista kaivuolosuhteista, joita ei ole ennen urakan alkua ollut tiedossa eikä niitä ole osattu arvioida alustavaa maksuerätaulukkoa laadittaessa.

Aluesaneerausurakka on toteutettu yhteiskaivuuna Telia Sonera Finland Oyj:n kanssa kumppaneinaan Turku Energia Oy sähköverkot ja Turun Kaupunkiympäristötoimiala. Pääurakoitsijana urakassa on toiminut Vertek Oy.

Muhkurin aluesaneerauksen kokonaiskustannus lisätöineen on arviolta 590.000,00 € (alv 0 %), joka jakaantuu kolmelle osapuolelle: TeliaSonera Finland Oy:lle, Turku Energia Sähköverkot Oy:lle ja Turun Kaupunkiympäristötoimialalle, toteutuneiden kustannusten mukaisesti.

Turun Kaupunkiympäristötoimialan kokonaiskustannus Muhkurin aluesaneerauksesta on alkuperäisen maksuerätaulukon mukainen 121.622,07 € (alv 0 %) + loppulasku 67.261,60 € (alv 0 %) urakan lisätöineen. Kaupunkiympäristötoimialan kokonaiskustannus on 176.721,22 € (alv 0 %). Kustannukset veloitetaan toteutuneiden kustannusten mukaan, urakkasopimuksessa määriteltyjen lisätyöhintojen mukaan.

Muhkurin aluesaneerausurakka valmistuu vuoden 2020 aikana.

Liite 1Laskelma kaupungin kustannuksista Muhkurin aluesaneerauksesta           

Infran rakennuttamispäällikkö Jukka Mäenpää:

Päätös

Päätin, että loppulasku lisätöineen arvoltaan 67.261,60 € (alv 0 %) tilataan Vertek Oy:ltä. Turun Kaupunkiympäristötoimialan maksuosuuden kokonaiskustannus on yhteensä noin 176.721,22 € (alv 0 %).

Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Jukka Mäenpää

infran rakennuttamispäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoVertek Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tpvXXXXX


Liitteet:

Kytokyra § 6
Liite 1:Laskelma kaupungin kustannuksista Muhkurin aluesaneerauksesta