RASITESOPIMUS

 

1. Sopimuksen kohteena olevat kiinteistöt ja sopijapuolet:

 

1.1 Rasitteen saajat

 

Kiinteistö 853-94-41-4, jonka omistaa Turun kaupunki (y-tunnus 0204819-8) ja jonka määräosia vuokraoikeuden nojalla hallitsevat Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymä (y-tunnus 0204809-1) sekä Kiinteistö Oy Turun PriimaNappula (y-tunnus 3092825-6)

 

1.2 Rasitetut:

 

Kiinteistö 853-94-41-2, jonka omistaa Turun kaupunki

 

SEKÄ

 

Kiinteistö 853-94-41-3, jonka omistaa Turun kaupunki ja jota hallitsee vuokrasopimuksen nojalla Kiinteistö Oy Turun Gregorius IX:n tie 8-12 (y-tunnus 2803055-1).

 

2. Sopimuksen tarkoitus

 

Sopia tämän sopimuksen liitekartan mukaisten kulku- ja johtorasitteiden toteuttamisesta.

 

3. Voimassaolo

 

Tämä sopimus astuu voimaan sopimuspuolten allekirjoitettua sopimuksen.

 

Tämä sopimus on pysyvä ja sitä voidaan muuttaa vain sopijapuolten yhteisellä kirjallisella sopimuksella. Tätä sopimusta ei voi irtisanoa ilman toisten sopijapuolten kirjallista hyväksymistä.

 

Sopijapuolet ovat tietoisia, että tämä sopimus on ehdollinen edellyttäen Turun kaupungin tonttipäällikön päätöksellä 7.10.2019 § 237 tehdyn tonttia 853-94-41-4 koskevan maanvuokrasopimuksen vuokra-ajan pidennyksen ja vuokra-alueen käyttötarkoituksen muutoksen sekä maankäyttöjohtajan päätöksellä 7.10.2019 § 38 annetun suostumuksen perusteella tehtävän maanvuokrasopimuksen määräosan luovutuksen voimaan tulemista. Muutoin tämä sopimus katsotaan rauenneeksi.

 

4. Sitovuus uutta omistajaa kohtaan

 

Osapuolet sitoutuvat pitämään tämän sopimuksen voimassa myös omaisuutensa mahdolliseen uuteen omistajaan nähden. Osapuolten velvollisuus on siirtää sopimus mahdolliselle uudelle maanvuokralaiselle.

 

5. Rasitteen perustaminen

 

Tässä sopimuksessa mainittujen oikeuksien pysyvyydeksi voidaan muita osapuolia enempää kuulematta perustaa oheiseen liitekarttaan merkityt rasitteet sikäli kuin se kulloinkin voimassa olevien säännösten mukaan on mahdollista. Rasitteen perustamisesta aiheutuvista kustannuksista vastaa rasiteoikeuden saajakiinteistön puolesta Kiinteistö Oy Turun PriimaHoiva.

 

6. Korvaukset

 

Osapuolet sopivat ja hyväksyvät edellä mainitun rasitteen korvauksetta.

 

Rasitteensaajaosapuolista tontin 853-94-41-4 määräosaa hallitseva Kiinteistö Oy Turun PriimaNuppula vastaa rasitteiden toteuttamista vaativien töiden kustannuksista, putki- yms. asennuksista aiheutuvista aluerakenteiden ennallistamisesta sekä muista mahdollisista rasitteen aiheuttamista vahingoista rasitetulle alueelle.

 

7. Erimielisyydet

 

Tätä sopimusta koskevat erimielisyydet, joista ei muuten voida sopia, ratkaisee ensisijaisesti Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

8. Vastuunrajaus

 

Turun kaupunki ei vastaa tässä sopimuksessa mainittujen oikeuksien toteutumisesta eikä mistään tästä sopimuksesta aiheutuvista velvoitteista, haitoista eikä kustannuksista. Turun kaupunki ei myöskään vastaa vahingoista, haitoista eikä kustannuksista, mikäli tässä sopimuksessa havaitaan vastaisuudessa virheitä tai puutteita eikä vahingoista, haitoista ja kustannuksista, mikäli kyseisten tonttien välillä ei ole sovittu kaikista kiinteistöjen toteuttamisen tai käytön edellyttämistä rasitteista. Tontteihin kohdistuvista mahdollisista velvoitteista ja kustannuksista vastaavat tonttien vuokralaiset/tulevat vuokralaiset.

 

9. Allekirjoitukset

 

Tätä sopimusta on laadittu viisi (5) samansanaista kappaletta, yksi kullekin sopijapuolelle sekä yksi kirjaamisviranomaiselle.

 

 

Turussa   päivänä   kuuta 2020

 

 

Tontin 853-94-41-3 haltija

 

Kiinteistö Oy Turun Gregorius IX:n tie 8-12

 

psta. Niko Laurikainen

 

 

Tontin 853-94-41-4 määräosien haltijat

 

Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymä

 

Seppo Kosola

 

Kiinteistö Oy Turun PriimaNappula

 

pp. Olli Saha

 

 

Kahden em. sekä tontin 853-94-41-2 omistaja

 

Turun kaupunki

 

 

LIITE

 

liitekartta