Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta3611.02.20207

10238-2019 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Aninkaisten konserttitalo (13/2019)

Tiivistelmä: -

Kylk § 36

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Nella Karhulahti 3.2.2020:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos VI kaupunginosan kortteliin 26 ja Aninkaistenkadun ja Sibeliuksenkadun katualueiden osille. Työnimeltään kaavanmuutos on Aninkaisten konserttitalo. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Nella Karhulahti.

Kaavan tavoitteet

Kaavan tavoitteena on määrittää Konserttitalolle ja Ammatti-instituutille uusi käyttötarkoitus sekä tutkia alueen täydennysrakentamisen mahdollisuuksia. Tavoitteena on, että alue on elävä ja toiminnoiltaan monipuolinen osa kehittyvää Aninkaisten aluetta.

Tavoitteena on selvittää rakennetun ympäristön arvot, rakennusten suojelutarve sekä alueen kaupunkikuvalliset arvot. Kaupunkikuvassa tärkeitä tavoitteita ovat erityisesti Puutorin ympäristökokonaisuuden huomioiminen sekä Tuomiokirkkonäkymän säilyminen Aninkaisten sillan suunnasta kaupunkiin saavuttaessa.

Tavoitteena on selvittää lähialueen toimijoiden, kuten Parkinmäen palvelutalojen ja Maakunta-arkiston mahdolliset tarpeet ja huomioida ne tarvittavilta osin kaavamuutoksessa esim. pysäköinnin järjestämisessä.

Tavoitteena on huomioida kävelyn, pyöräilyn, joukkoliikenteen, autoliikenteen, huoltoajon ja pysäköinnin toimivuus ja turvallisuus.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Aninkaisten konserttitalo

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Aninkaisten konserttitalo.

PäätösAsia pantiin pöydälle Hellstenin Lintusen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.