Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta1428.01.20207
Kaupunkiympäristölautakunta3211.02.20203

160-2016 (613, 627)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Linnanrinne (10/2018)

Tiivistelmä: -

Kylk § 14

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Thomas Hagström 14.1.2020:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos laaditaan VIII kaupunginosaan korttelin 7 tontille 7 sekä osalle Linnankadun katualuetta. Työnimeltään kaavanmuutos on Linnanrinne. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Thomas Hagström.

Kaavan tavoitteet

As Oy Linnanrinne on tehnyt kiinteistöä VIII-7-7 koskevan asemakaavan muuttamista koskevan aloitteen. Aloitteentekijän tavoitteena on toteuttaa tontin 7 itäosan rakentamattomalle tontinosalle uudisrakennus, jonka kerrosala on 6300 k-m2. Uudisrakennus olisi samankorkuinen tontilla olevien rakennusten kanssa.

Kaupunkiympäristölautakunta on 24.4.2018 myöntänyt As Oy Linnanrinteelle poikkeamispäätöksen toimistorakennuksen muuttamiseksi asuinrakennukseksi ja asuntopihojen sijoittamiseksi vuokraamalleen katualueelle. Tavoitteena tältä osin on päivittää asemakaava poikkeamispäätöksen mukaiseksi.

Kaupungin tavoitteena on edistää täydennysrakentamista keskusta-alueella. Kaupunkikuvallisesti tavoitteena on sopeuttaa uudisrakentaminen ympäristöönsä sekä vaalia alueen vehreyttä.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Linnanrinne

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Linnanrinne.

PäätösAsia pantiin pöydälle Ilvessalon Lähteenmäen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Bergström ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Sihteerinä toimi Lehtinen. 

Asian esitteli maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi.

Kylk § 32

Pöydältä 28.1.2020 § 14

PäätösLautakunta päätti merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Linnanrinne ja hyväksyä kaavan tavoitteet seuraavasti muutettuna:

Kaavan tavoitteista poistetaan kohta "As Oy Linnanrinne on tehnyt kiinteistöä VIII-7-7 koskevan asemakaavan muuttamista koskevan aloitteen. Aloitteentekijän tavoitteena on toteuttaa tontin 7 itäosan rakentamattomalle tontinosalle uudisrakennus, jonka kerrosala on 6300 k-m2. Uudisrakennus olisi samankorkuinen tontilla olevien rakennusten kanssa."

ja muutetaan tavoitteet kuulumaan: "Kaupunkiympäristölautakunta on 24.4.2018 myöntänyt As Oy Linnanrinteelle poikkeamispäätöksen toimistorakennuksen muuttamiseksi asuinrakennukseksi ja asuntopihojen sijoittamiseksi vuokraamalleen katualueelle. Tavoitteena on päivittää asemakaava poikkeamispäätöksen mukaiseksi. Kaupunkikuvallisesti tavoitteena on vaalia alueen vehreyttä ja selvittää tontin rakentamattoman osan entisen puutarhan kulttuurihistorialliset arvot."

Päätös asiassa syntyi äänin 12-0, 1 tyhjä.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä päätökseksi tulleen Ilvessalon Lintusen kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Hellsten, Sandelin, Lähteenmäki, Anttila, Muurinen, Laukkanen, van Ooik, Wirén, Euro ja Kontu.

Manni äänesti tyhjää.

Ilvessalon muutosehdotus tuli päätökseksi äänin 12-0, 1 tyhjää.

Ilvessalon muutosehdotuksen perustelut: "Lisärakennus tuhoaisi alueen puustoa sekä kulttuurihistoriallisia arvoja eikä sopisi kaupunkikuvaan. Rakentamista tällä etäisyydellä ydinkeskustasta ei voida pitää sen kaltaisena keskustan täydennysrakentamisena, joka painaisi edellä mainittuja arvoja enemmän."

Bergström ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Sihteerinä toimi Lehtinen.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus