Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta1628.01.20204

11230-2019 (10 03 01)

Pyhän Henrikin aukion käyttäminen tilapäisenä pysäköintialueena

Tiivistelmä: -

Kylk § 16

Kaupunkiympäristölautakunta päätti 14.1.2020 § 6 kohdalla ottaa käsiteltäväksi maanhankintapäällikön 10-sarjan päätöspöytäkirjan 10.1.2020 § 3.

Oheismateriaali 1Maanhankintapäällikön 10-sarjan päätöspöytäkirja 10.1.2020 § 3

Kaupunginsihteeri Pia Bergström 23.1.2020:

Kaupunkiympäristölautakunnan käytettyä otto-oikeutta edellä mainittuun maanhankintapäällikön päätöspöytäkirjaan, hakija on toimittanut asiaan lisäselvitystä, joka on oheismateriaalina 2.

Oheismateriaali 2Turun Seudun Ampujien lisäselvitys

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää myöntää Turun Seudun Ampujat ry:lle luvan käyttää Kupittaanpuiston Pyhän Henrikin aukiota tilapäisenä pysäköintialueena 3. – 5.4.2020.

PäätösEhdotus hylättiin.

Ennen päätöksentekoa Ilvessalo teki Euron kannattamana seuraavansisältöisen hylkäysehdotuksen:

"Kaupunkiympäristölautakunta päättää hylätä Turun Seudun Ampujat ry:n anomuksen käyttää Kupittaanpuiston Pyhän Henrikin aukiota tilapäisenä pysäköintialueena 3. – 5.4.2020. Lisäksi lautakunta toteaa, että toimialalla on valmistelussa pysyvien invapaikkojen merkitseminen Kupittaan urheiluhallin lounaispuolella sijaitsevalle asfalttikentälle."

Ilvessalon Euron kannattamana tekemä hylkäysehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Ilvessalon hylkäysehdotuksen perustelut:

"Luvan myöntämiselle ei ole erityisiä perusteluja, vaan poikkeus aiheuttaisi paineen tasapuolisuuden nimissä sallia alueelle jatkuvaa pysäköintiä. Kaavassa alue on merkitty merkinnällä "VP-1/s: Puisto, jossa sallitaan virkistystoimintaa ja uimalaa palvelevien huolto-, kahvila- ja ravintolarakennusten rakentaminen erikseen osoitetuille rakennusaloille. Alueen rakennelmien tulee sopeutua historiallisen puiston luonteeseen. Alue, jolla ympäristö säilytetään."

Pysäköinti ei sovi alueelle. Tarvittaessa yhdistys voi hakea uudella hakemuksella olemassa olevien pysäköintialueiden aikarajoitusten tilapäistä pidentämistä tapahtuman aikana tai Veritas-stadionin viereisen liikuntapalvelukeskuksen hiekkakentän mahdollista vuokraamista. Kupittaan alueen pysäköinti on uudistumassa sitä myötä, kun pysäköinnin linjaukset pannaan täytäntöön."

Asian esitteli maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi.

Jakelu

aoTurun Seudun Ampujat ry
tiedKaupunkiympäristötoimiala, pysäköinninvalvonta
tiedKaupunkiympäristötoimiala, tonttipalvelut
tiedXXXXX