Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen 
Infran rakennuttamispäällikkö213.01.2020 

254-2020 (02 08 02)

Vähäheikkilän alueen ilmajohtolinjojen aluesaneerausurakan lisätyöt

Kaupunkiympäristötoimiala, Olli Tirroniemi 7.1.2020:

 

Vähäheikkilän alueella (Pontuksentie, Melojanpolku, Kupittaankatu, Ankkurinkatu, Niilonkatu, Ojarinne, Daniel Hjortin katu, Valtaojantie, Myllymäentie, Myllärinkuja, Myllärinkatu ja Lavamiehenkatu) on toteutettu 2019 ilmajohtolinjojen aluesaneerausta. Vuonna 2020 aluesaneeraus saatetaan loppuun. Saneerauksessa kaikki ilmajohtolinjat uusitaan maakaapeleiksi. Samoissa vanhoissa puupylväissä on ollut Turku Energia Oy:n ja TeliaSonera Finland Oyj:n ilmajohtoja sekä Kaupunkiympäristötoimialan ulkovalaistus. Aluesaneeraus on järkevää toteuttaa yhteistyössä kaikkien toimijoiden kesken.

Vähäheikkilän aluesaneerauksesta on allekirjoitettu urakkasopimus 16.7.2018 Telia Finland Oyj:n, Vertek Oy:n, Turku Energia Sähköverkot Oy:n ja Turun Kaupunkiympäristötoimialan kesken.

 

Aluesaneerausurakan urakkasopimuksen liitteeksi on laadittu alustava maksuerätaulukko, jossa kaupungin kustannusosuudeksi on arvioitu 194 675,61 euroa. Aluesaneeraustöiden edetessä arvioidut kustannukset Kaupunkiympäristötoimialan osuudelta ovat ylittyneet noin 100 000 eurolla. Ylitykset arvioituihin kustannuksiin johtuvat mm. urakan edetessä esiin tulleista kaivuolosuhteista, joita ei ole ennen urakan alkua ollut tiedossa eikä niitä ole osattu arvioida alustavaa maksuerätaulukkoa laadittaessa. Kustannuksia nostavana tekijänä alkuperäiseen kustannusarvioon verrattuna on mm. se, että Myllymäentiellä on kaapeliura jouduttu kaivamaan pitkälti ajoradan puolelle kallioisen maaston sekä vastaan tulleen muun infran vuoksi. Lisäksi Vähäheikkilän alueen kadut ovat monin paikoin pohjattu louhoksella, joka tarkoittaa, että kaivetut kaapeliurat on pitänyt perata louhoksesta, perustaa ja pohjata, jotta maakaapelit saadaan pysymään ehjinä.

 

Aluesaneerausurakka on toteutettu yhteiskaivuuna Telia Sonera Finland Oyj:n kanssa kumppaneinaan Turku Energia Oy sähköverkot ja Turun Kaupunkiympäristötoimiala. Pääurakoitsijana urakassa on toiminut Vertek Oy.

Vähäheikkilän aluesaneerauksen kokonaiskustannus lisätöineen on arviolta 950 000 euroa (alv 0%), joka jakaantuu kolmelle osapuolelle: TeliaSonera Finland Oy:lle, Turku Energia Sähköverkot Oy:lle ja Turun Kaupunkiympäristötoimialalle, toteutuneiden kustannusten mukaisesti.

 

Turun Kaupunkiympäristötoimialan arvioitu kokonaiskustannus Vähäheikkilän aluesaneerauksesta on alkuperäisen maksuerätaulukon mukainen 194 675,61 euroa + arvioitu 100 000 euroa urakan lisätöiden osalta. Kaupunkiympäristötoimialan kokonaiskustannus on noin 294 675,61 euroa (alv 0%). Kustannukset veloitetaan toteutuneiden kustannusten mukaan, urakkasopimuksessa määriteltyjen lisätyöhintojen mukaan.

 

Vähäheikkilän aluesaneerausurakka valmistuu vuoden 2020 aikana.

Liite 1                                  Laskelma kaupungin kustannuksista Vähäheikkilän aluesaneerauksesta

 

Infran rakennuttamispäällikkö Jukka Mäenpää:

 

Päätös          Päätin, että lisätyöt arvoltaan noin 100 000 euroa (alv 0%) tilataan Vertek Oy:ltä. Turun Kaupunkiympäristötoimialan maksuosuuden kokonaiskustannus on arvonlisäverottomana yhteensä noin 294 675,61 € (alv 0%).

 

Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Laskutusosoite on:

 

Turun kaupunki
Kaupunkiympäristötoimiala

Olli Tirroniemi
Verkkolaskuosoite: 00370204819800778
Verkkolaskuoperaattori: CGI

Välittäjätunnus: 003703575029

Turun kaupunki Y-tunnus 0204819-8

 

 

 

Jukka Mäenpää

infran rakennuttamispäällikkö

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoVertek Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedXXXXX


Liitteet:

Kytokyra § 2
Liite 1:Laskelma kaupungin kustannuksista Vähäheikkilän aluesaneerauksesta