Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki      (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus 0204819-8

 

Turku Airsoft ry      (käyttöoikeuden saaja)

Y-tunnus 1953126-6

Betaniankatu 4 as. 24

20810 Turku

 

Sopimuksen tarkoitus

 

Turun kaupunki ja Turku Airsoft ry sopivat tällä käyttöoikeussopimuksella käyttöoikeusalueesta, -ajasta ja -korvauksesta sekä muista käyttöoikeuteen liittyvistä ehdoista.

 

Sopimuksen kohde

 

Noin 4538 m2:n suuruinen käyttöoikeusalue, joka käsittää tontit 853-12-34-9 ja -10, osoitteessa Ilmarisenkatu 4-6. Käyttöoikeusalue on osoitettu liitekartalla M 401 / 6.11.2019.

 

Käyttöoikeusalue on osoitettu 14.4.1961 voimaan tulleessa asemakaavassa 77/1960 teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeksi (T).

 

Sopimuksen perusteet

 

Tonttipäällikön päätöspöytäkirja

 

Sopimuksen ehdot

 

1. Käyttöoikeus alkaa 1.12.2019 jatkuen yhden (1) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla kuitenkaan enintään 31.12.2020 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

2. Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

3. Käyttöoikeusalue luovutetaan väliaikaiseksi airsoft-kuulapelitapahtumien ja -harjoitusten järjestämiseen. Käytöstä tulee tiedottaa alueen portille sijoitettavalla kyltillä, jossa kerrotaan tapahtuman luonne ja kesto.

 

4. Käyttöoikeudesta peritään korvauksena tuhat (1.000) euroa.

 

Korvaus on maksettava Turun kaupungin tilille kahdessa erässä erikseen lähetettävien laskujen mukaisesti. 1. erä laskutetaan kuukauden kuluessa sopimuksen allekirjoittamispäivästä ja 2. erä laskutetaan 6 kuukauden kuluttua sopimuksen allekirjoittamispäivästä.

 

Ellei korvausta eräpäivänä suoriteta, käyttöoikeuden saaja on velvollinen maksamaan erääntyneelle korvaukselle eräpäivästä maksupäivään asti viivästyskorkoa korkolain säännösten mukaisesti ja saamisen velkomisesta aiheutuvat perintäkulut.

 

5. Käyttöoikeuden saajalla ei ole oikeutta siirtää sopimusta kolmannelle eikä luovuttaa aluetta tai sen osaa kolmannen käytettäväksi.

 

6. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaansa liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

7. Käyttöoikeusalueella olevia rakennuksia, rakenteita tai laitteita ei saa vahingoittaa. Käyttöoikeuden saaja saa tarvittaessa rakentaa ja sijoittaa kevyitä esteitä tai muita vastaavia pelitapahtumien tai harjoitusten vaatimia rakenteita käyttöoikeusalueelle ja siellä sijaitseviin rakennuksiin.

 

8. Käyttöoikeuden saajan tulee sallia kaupungin osoittamien muiden käyttäjien toimesta tapahtuva alueen satunnainen käyttö. Kaupungin tulee pyrkiä tiedottamaan käyttöoikeuden saaja vähintään viikkoa ennen muulle toimijalle osoitettua kertaluontoista käyttöoikeutta. Tällaiseksi katsotaan esimerkiksi pelastus- tai poliisiviranomaisen suorittama harjoitus alueella.

 

9. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen hoitamaan aluetta hyvin. Käytöstä ei saa aiheutua ympäristön roskaantumista ja aseissa tulee käyttää biohajoavia kuulia. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

10. Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeusalueen kunnossa- ja ylläpidosta.

 

11. Käyttöoikeuden saaja vastaa toimintaansa liittyvistä vahingoista ja tapaturmista.

 

12. Kaupunki ei vastaa käyttöoikeusalueella olevien, purettavaksi tarkoitettujen rakennusten, rakenteiden tai laitteiden turvallisuudesta. Rakennuksissa saattaa olla vaaranpaikkoja, jotka voivat aiheuttaa esimerkiksi riskin putoamiselle. Rakennusten vesi- ja sähköliittymät on katkaistu. Käyttöoikeuden saajan tulee ottaa edellä mainitut seikat huomioon toiminnassaan. Käyttöoikeuden saaja on tutustunut kohteeseen 31.10.2019 järjestetyssä katselmuksessa.

 

13. Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

14. Mikäli käyttöoikeus irtisanotaan ennen käyttöoikeuden päättymistä kaupungin toimesta, palauttaa kaupunki kertakorvauksen maksajille sen osan joka lasketaan jäljelle jäävän käyttöoikeusajasta.

 

15. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen poistamaan käyttöoikeusalueelta sinne sijoittamansa rakennelmat ja laitteet sekä muun omaisuutensa käyttöoikeusajan päättyessä, ellei kaupungin kanssa toisin sovita. Muussa tapauksessa kaupunki on oikeutettu poistamaan käyttöoikeusalueelta siellä olevan käyttöoikeuden saajan omistaman omaisuuden ja siistimään käyttöoikeusalue sekä perimään näistä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

16. Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

 

 

Turussa     päivänä      kuuta 2019

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta

 

 

 

 

Timo Laiho

tonttipäällikkö