Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki      (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus 0204819-8

 

Varsinais-Suomen Pelastuskoirat ry   (käyttöoikeuden saaja)

Y-tunnus 1009585-9

c/o Länsi-Suomen pelastusalanliitto

Kerosiinitie 26

20360 Turku

 

 

Sopimuksen tarkoitus

 

Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen Pelastuskoirat ry sopivat tällä käyttöoikeussopimuksellayttöoikeusalueista, -ajasta ja -korvauksesta sekä muista käyttöoikeuteen liittyvistä ehdoista.

 

Sopimuksen kohteet

 

Sopimuksen liitekartoilla M 168 / 17.6.2019 esitetty noin 15288 m2:n suuruinen alue, M 169 / 17.6.2019 esitetty noin 85035 m2:n suuruinen alue, M 170 / 17.6.2019 esitetty noin 48,3 ha:n suuruinen alue, M 171 / 18.6.2019 esitetty noin 94,7 ha:n suuruinen alue sekä M 385 29.10.2019 esitetty noin 56,6 ha:n suuruinen alue. Alueiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 210 ha.

 

 

Sopimuksen perusteet

 

Maanhankintapäällikön päätöspöytäkirja

 

Sopimuksen ehdot

 

1.Käyttöoikeus alkaa 1.1.2019 jatkuen kuuden (6) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla kuitenkaan enintään 31.12.2025 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

2.Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

3.Käyttöoikeusalueet luovutetaan pelastuskoirien harjoitusalueiksi.

 

4.Käyttöoikeudesta peritään kertakorvauksena kolmesataaviisikymmentä (350) euroa.

 

5.Käyttöoikeuden saajalla ei ole oikeutta siirtää sopimusta kolmannelle eikä luovuttaa alueita tai niiden osaa kolmannen käytettäväksi.

 

6.Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaansa liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

7.Alueilla tulee sallia myös muiden käyttäjien liikkuminen eikä toiminnasta saa olla haittaa alueiden muulle käytölle. Alueiden käytössä on noudatettava yleisiä hyviä tapoja. Tapahtuman aikana käytössä oleva alue tulee merkitä esimerkiksi lippusiimalla tai alueelle johtavien teiden ja polkujen varrelle sijoitettavilla infotauluilla. Alueille ei saa jäädä roskia ja autojen pysäköinnistä on huolehdittava muuta liikennettä estämättä tai vaarantamatta. Lupaa ei myönnetä moottoriajoneuvojen käyttämiselle tiealueiden ulkopuolella.

 

8.Koirien irtipito on sallittu sopimusalueilla ohjatussa koulutustapahtumassa. Koirien irtipidossa on otettava huomioon alueiden muut käyttäjät eikä siitä saa aiheutua vaaraa muille käyttäjille.

 

9.Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueiden käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi. Maankäytön esteistä (mm. rakentamisen tai metsän hoitotoimenpiteet) tulee pyrkiä ilmoittamaan vähintään 2 kuukautta ennen toimenpiteen aloittamista. Maanomistaja saa rajoittaa alueiden käyttöä tarvittaessa. Maanomistajan tulee tiedottaa myös muuttuneista ajo-oikeuksista (esim. teiden sulkupuomein).

 

10.Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueilla katselmuksia. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

11.Käyttöoikeuden saaja vastaa toimintaansa liittyvistä vahingoista ja tapaturmista käyttöoikeusalueilla.

 

12.Mikäli käyttöoikeus irtisanotaan ennen käyttöoikeusajan päättymistä, ei kaupunkia ole velvoitettu palauttamaan minkäänlaista osaa kertakorvauksesta.

 

13.Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

 

 

Turussa     päivänä      kuuta 2019

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta

 

 

 

 

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö