DNO 4342-2019

 

SOPIMUS TURUN KAUPUNGIN OSUUDEN VUOKRAAMISESTA VERKKOKALASTUKSEEN KULHON VESIALUEELTA

 

Tällä sopimuksella Turun kaupungin ympäristönsuojelupäällikkö oikeuttaa Kalastaja Heikki Eskelisen kalastamaan verkoilla kaupungin osuudella Kulhon vesialueella (853-451-876-1) 1.10.2019-31.5.2020 seuraavin ehdoin:

 

1.Kalastuslupa on hakijakohtainen. Luvan saajalla ei ole oikeutta antaa lupaa muille kuin työssä käytettäville apulaisille.

 

2.Kalastusoikeus myönnetään enintään 30 verkolla tapahtuvalle ammattikalastukselle Kulhon vesialueelle

 

3.Verkkojen pituus tulee olla enintään 30 m ja korkeus enintään 5 m.

 

4.Verkkojen silmäkoko tulee olla vähintään 43 mm, kuitenkin siten, että noudatetaan kalastuslaissa ja -asetuksessa tai kaupungin kalastusmääräyksissä kulloinkin voimassa olevaa silmäkokorajoitusta, mikäli niissä määrätään suuremmasta vähimmäissilmäkoosta.

5.Taimenen pintaverkkokalastus on kielletty.

 

6.Kalastusaika on 1.10.2019 - 31.5.2020

 

7.Pyynnissä olevat verkot tulee merkitä kalastuslain ja -asetuksen sekä kaupungin verkkokalastusmääräysten mukaisesti

 

8.Luvan saaja ei saa häiritä tai estää liikkumista tai muuta liikennettä ko. vesialueella eikä myöskään sen kalastusoikeuden harjoittamista, joka kalastuslain perusteella on muilla henkilöillä. Kalastus ei myöskään saa aiheuttaa haittaa ranta-asutukselle tai luonnonsuojelullisille arvoille, kuten lintujen pesinnälle tai merkittävästi vaelluskalojen kululle.

 

9.Luvan saaja on velvollinen noudattamaan kalastuslakia ja muita kalastuksesta annettuja säännöksiä sekä kaupungin kalastusmääräyksiä.

 

10.Kalastusoikeudesta peritään maksua kutakin verkkoa kohden kalastuskaudelta Kulhon osakaskunnan aiemman hinnaston mukaisesti 7 euroa. Luvan saaja maksaa maksun Kulhon osakaskunnan tilille 30.5.2020 mennessä.

 

11.Luvan saaja sitoutuu raportoimaan pyyntikauden päätyttyä ympäristönsuojelulle saadun saaliin ja muun sivusaaliin määrän kalalajeittain sekä mahdollisesti sivusaaliiksi joutuneet linnut viimeistään kesäkuun loppuun mennessä.

 

12.Ympäristönsuojelupäälliköllä on oikeus purkaa tämä sopimus, jos luvan saaja laiminlyö lupamaksun suorittamisen tai lupaehtoja tai kalastuslakia muutoin rikotaan.

 

LIITE: Kartta vuokra-alueista

 

Turussa . .2019

Turun kaupungin ympäristönsuojelu      Vuokralainen

 

 

______________________________      ______________________________

Olli-Pekka Mäki         Heikki Eskelinen,

Ympäristönsuojelupäällikkö      Kalastaja

Ympäristötoimiala

Liite: Kartta vuokra-alueesta pois lukien viivoitetut alueet: Kulhon vesialue 853-451-876-1, (Dno 4342-2019)