Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala 
Toimialajohtaja/sarja 105617.09.2019 

9168-2017 (065)

Infran asiantuntijapalvelut optiokaudelle 1.12.2019 - 30.11.2021

Hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara 3.9.2019:

 

Turun kaupungin Hankinta- ja logistiikkakeskus (nyk. Strateginen hankinta) pyysi Kiinteistöliikelaitoksen (nyk. Kaupunkiympäristötoimiala) toimeksiannosta avoimella menettelyllä tarjouksia hankekohtaisesti tarvittavista infran asiantuntijapalveluista. Palveluun sisältyy rakennuttaminen, valvonta, turvallisuuskoordinaattori ja geosuunnittelu. Palveluntuottajiksi valittiin kaksi hinnaltaan halvinta tarjoajaa, laatu on huomioitu tarjouspyynnön vaatimuksissa. Palvelua on tarkoitus tilata noin 15 % tarkkuudella euromääräisesti saman verran kummaltakin sopimustoimittajalta kahden vuoden aikana.

 

Tarjouksista on osa merkitty liike- tai ammattisalaisuuksiksi.

 

Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on sitoumuksetta noin 500 000 euroa / vuosi. Tilaaja on pidättänyt itsellään oikeuden tehdä sopimuskauden aikana erillisiä kilpailutuksia erityisistä hankkeista ja oikeuden tilata palveluja siten, että samassa hankkeessa voidaan käyttää myös molempia valittuja palveluntuottajia.

 

Kyseessä on EU -kynnysarvon ylittävä palveluhankinta, johon sisältyy Tilaajan kahden vuoden optio ajalle 1.12.2019 – 30.11.2021. Palveluntuottajiksi valittiin kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöksellä 7.12.2017 § 570 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy sekä Ramboll Finland Oy. Samalla päätöksellä kiinteistötoimialan/kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja oikeutettiin allekirjoittamaan sopimus ja mahdollinen optiosopimus sekä tekemään niihin tarvittavia vähäisiä muutoksia sopimuskauden aikana.

 

Optiokauden osalta Palveluntuottajat voivat esittää hintamuutosta SKOL Ry:n vahvistamia hinnantarkistuksia vastaavasti, kuitenkin korkeintaan 2 % tehdyn puitejärjestelyn veloitushinnoista. SKOL ry:n 15.5.2019 julkaisemassa suunnittelukustannusten seurannassa puitejärjestelyn mukaisesta Iähtötilanteesta indeksiä katsottaessa luku on nyt 104,3.

 

Ramboll Finland Oy:ltä ja FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:ltä on tullut hintamuutosesitys optiokaudelle, jossa tuntihintoja ehdotetaan korotettavaksi tulevien ja käynnissä olevien hankkeiden osalta 1.12.2019 alkaen sopimuksen sallimat 2 %.

 

Tilaaja puoltaa option käyttöönottoa. Molempien Palveluntuottajien Tilaajavastuuraportit on tarkastettu ja ne ovat kunnossa.

 

Toimialajohtaja Christina Hovi 4.9.2019:

 

Päätös          Päätän, että optio otetaan käyttöön ja infran asiantuntijapalveluiden sopimus tehdään optiokaudelle 1.12.2019 – 30.11.2021 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n sekä Ramboll Finland Oy:n kanssa. Samalla tuntiveloitushintoja optiokaudelle korotetaan sopimuksen mukaiset 2 %.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan

saaneen tiedoksi päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen. Päätös voi muuttua tehdyn oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintayksikkö tulee myös vaatimaan hankintamenettelyä koskevat rikosrekisteriotteet valituilta palveluntuottajilta pakollisten poissulkemisperusteiden tarkistamiseksi ennen sopimusten tekoa. Rikosrekisteriotteet vaaditaan sekä yrityksestä että sen johtohenkilöstöstä. http://www.oikeusrekisterikeskus.fi/fi/index/rekisterit/rikosrekisteri/yrityksenjayhteisontiedonsaantioikeus.html

 

 

 

Christina Hovi

toimialajohtaja

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara, p. 050 587 0443

Jakelu

aoFCG Suunnittelu ja tekniikka Oy
aoRamboll Finland Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tpvXXXXX