Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, paikkatieto ja kaupunkimittaus 
Kaupungingeodeetti2816.09.2019 

10858-2019 (10 02 06)

Yksityistien nimeäminen Ruissalossa, Ruissalon puistotien sivuhaara

Kaupungingeodeetti Laura Suurjärvi:

 

Kaupunkiympäristötoimiala on havainnut yksityistien nimeämistarpeen Ruissalossa. Y-Hovin lomamökkialueella on tällä hetkellä 65 mökkiä ja uusia on rakenteilla. Koko lomamökkialue on yhtä kiinteistöä (853-67-23-1). Tämän hetkinen tilanne on haastava mm. pelastuslaitoksen kannalta, kun kiinteistölle on vain yksi osoite.

 

Kiinteistölle voidaan antaa useita osoitteita. Tällä hetkellä kiinteistölle johtaa kolme kulkureittiä, joista yksi on nimetty. Yhtä voidaan pitää Ruissalon puistotien liittymänä ja yksi tulisi nimetä. Mökeille annetaan uudet osoitteet, kun yksityistie on nimetty. Nimiehdotusta on pyydetty nimistötoimikunnalta. Kiinteistön omistaja vastaa kiinteistöllä tarvittavista opasteista.

 

Nimistötoimikunta on käsitellyt asiaa kokouksessaan 20.8.2019. Nimeksi on ehdotettu Y-Hovin tie, sillä kiinteistön päärakennusta, 1890-luvulla rakennettua huvilaa, kutsutaan Villa Y-hoviksi. Kyseiselle huvilalle kuljetaan nyt nimettävää tietä pitkin. Nimistötoimikunta päätyi keskustelussaan siihen, että alue tunnetaan laajasti Y-hovina, joten tie voidaan nimetä sen mukaan.

 

Päätös          Päätin, että Ruissalossa, Ruissalon puistotien sivuhaara nimetään: Y-Hovin tie – Y-Hovivägen.

 

 

 

Laura Suurjärvi

Kaupungingeodeetti

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

 

Jakelu

aoasianosaiset
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedNimistötoimikunta
tpvXXXXX