KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUSLUONNOS 9.9.2019

 

 

Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki      (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus 0204819-8

 

 

As Oy Sirkkalan Kreivitär, Turku   (käyttöoikeuden saaja)

Y-tunnus 2978436-3

Kähärintie 4

20100 Turku

 

Sopimuksen tarkoitus

 

Turun kaupunki ja As. Oy. Sirkkalan Kreivitär, Turku sopivat tällä käyttöoikeussopimuksella käyttöoikeusalueesta, -ajasta ja -korvauksesta, sekä muista käyttöoikeuteen liittyvistä ehdoista.

 

Sopimuksen kohde

 

Noin 109 m2 suuruinen alue osasta Turun kaupungin omistamaa yleistä aluetta 853-2-9901-0, osoitteessa Sirkkalankatu 18 ja Uudenmaankatu 15. Käyttöoikeusalue on osoitettu kartalla M 270 / 6.9.2019.

 

Käyttöoikeusalue on 12.1.2019 voimaan tulleen asemakaavan 31/2017 mukainen katualue.

 

Sopimuksen perusteet

 

Maanhankintapäällikön päätöspöytäkirja

 

Sopimuksen ehdot

 

1.

Käyttöoikeus alkaa 1.10.2019 ja päättyy 31.12.2049, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta. Molemmilla sopimuksen osapuolilla on kuuden (6) kuukauden irtisanomisaika koko sopimuskauden aikana. Irtisanominen on toimitettava sopimuksen toiselle osapuolelle kirjallisesti.

 

2.

Käyttöoikeusalue luovutetaan As Oy Sirkkalan Kreivitär, Turulle asuntoon/asuntoihin tapahtuvaa kulkua varten.

 

3.

Käyttöoikeuden perusvuosivuokra on 408,75 euroa (109 m2 * 75 €/m2 * 5 %). Vuosivuokra sidotaan elinkustannusindeksiin (1951:10=100) ja sen pistelukuun 1948. Vuosivuokra tarkistetaan aina tammikuun 1. päivänä 2021 alkaen.

 

4.

Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat, ja että se noudattaa toimintaansa liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

5.

Käyttöoikeuden saaja tiedostaa, että käyttöoikeus alue on asemakaavassa merkitty katualueeksi. Käyttöoikeuden saajalla on vastuu ja velvollisuus käyttöoikeusalueen asianmukaisesta kunnossa- ja ylläpidosta.

 

6.

Käyttöoikeuden saaja tiedostaa käyttöoikeusalueella olevat sähköpylvään ja hulevesikaivon. Käyttöoikeuden saajan tulee mahdollistaa Turun kaupungin ja Turku Energian pääsy hoitamaan ja huoltamaan edellä mainittuja esteettä. Käyttöoikeuden saaja ei saa rakentaa sähköpylvään tai hulevesikaivon viereen tai päälle edes kevytrakenteisia rakennelmia tai muuten estää pääsyä sähköpylvään tai hulevesikaivon luokse.

 

7.

Käyttöoikeusalueella sijaitsee kunnallisteknisiä johtoja. Tästä johtuen käyttöoikeusalueelle ei saa rakentaa sellaisia rakenteita, jotka estäisivät tai hidastaisivat merkittävästi johtojen kunnossapitotöitä.

 

8.

Käyttöoikeuden saaja on velvollinen hoitamaan aluetta hyvin. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

9.

Käyttöoikeuden saaja vastaa toimintaansa liittyvistä vahingoista ja tapaturmista käyttöoikeusalueella.

 

10.

Käyttöoikeuden saajalla on lupa sijoittaa kevytrakenteisia rakennelmia käyttöoikeusalueelle. Jos rakennelmat vaativat asianomaiselta viranomaiselta luvan, eikä käyttöoikeuden saaja sellaista saa, käyttöoikeuden luovuttaja ei ole korvausvelvollinen.

 

11.

Käyttöoikeuden saaja on velvollinen poistamaan käyttöoikeusalueelta sinne sijoittamansa rakennelmat ja laitteet sekä muun omaisuutensa sekä maisemoitava alue käyttöoikeusajan päättyessä. Muussa tapauksessa Turun kaupunki on oikeutettu poistamaan käyttöoikeusalueelta siellä olevan käyttöoikeuden saajan omistaman omaisuuden ja siistimään käyttöoikeusalue sekä perimään näistä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

12.

Mikäli käyttöoikeus irtisanotaan ennen käyttöoikeusajan päättymistä Turun kaupungin toimesta, palauttaa Turun kaupunki vuotuisesta korvauksesta sen osan, joka lasketaan jäljelle jäävän kulloinkin ennakkoon maksetusta käyttöoikeusajasta.

 

13.

Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

14.

Käyttöoikeuden luovuttajalla on oikeus tarkistaa vuokraa käyttöoikeusalueen käyttötarkoituksessa, kaavamääräyksissä, rakennusoikeudessa, verotuksessa tai muussa sellaisessa seikassa tapahtuvien muutosten johdosta.

 

15.

Käyttöoikeuden saajalla on oikeus luovuttaa tämä sopimus kolmannelle vain siinä tapauksessa, kun luovutus tapahtuu yhdessä As Oy Sirkkalan Kreivitär, Turun maanvuokrasopimuksen tai, jos As Oy Sirkkalan Kreivitär, Turku on lunastanut vuokra-alueensa kiinteistön, luovutuksen yhteydessä. Muissa tapauksissa käyttöoikeuden saajalla ei ole oikeutta luovuttaa käyttöoikeussopimusta kolmannelle.

 

16.

Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

 

 

Turussa …kuun ... päivänä 2019

 

 

 

Turun kaupungin puolesta      As Oy Sirkkalan Kreivitär, Turun puolesta