Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki         (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus 0204819-8

 

 

tontin 853-84-113-3 omistaja

XXXXX       (käyttöoikeuden saaja)

 

 

Sopimuksen tarkoitus

 

Turun kaupunki sekä tontin 853-84-113-3 nykyinen omistaja Abdulmasih Boya Yalda Husaini sopivat tällä käyttöoikeussopimuksella käyttöoikeusalueesta, -ajasta ja -korvauksesta sekä muista käyttöoikeuteen liittyvistä ehdoista.

 

Sopimuksen kohde

 

Noin 47 m2:n suuruinen käyttöoikeusalue, joka on Turun kaupungin yleisen alueen 853-84-9903-0 (Kärsämäki) alueella, osoitteessa Karamellikuja 3. Käyttöoikeusalue on osoitettu liitekartalla M 245 / 23.8.2019.

 

Käyttöoikeusalue on 13.12.2014 voimaan tulleessa asemakaavassa 37/2008 osoitettu puistoksi, jonka puusto säilytetään.

 

 

Sopimuksen perusteet

 

Maanhankintapäällikön päätöspöytäkirja

 

Sopimuksen ehdot

 

1.Käyttöoikeus alkaa 1.7.2019 jatkuen yhden (1) vuoden molemminpuolisella irtisanomisajalla kuitenkaan enintään 31.12.2049 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta. Käyttöoikeuden saajan on anottava sopimukselle jatkoa sitä halutessaan.

 

2.Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

3.Käyttöoikeusalue luovutetaan aidan pitämistä varten.

 

4.Käyttöoikeudesta peritään 350 euron kertakorvaus. Korvaus on pienin kaupungin perimä korvaus.

 

5.Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki rakenteisiin tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaansa liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

6.Käyttöoikeuden saaja on velvollinen hoitamaan aluetta hyvin. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

7.Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeusalueen kunnossa- ja ylläpidosta.

 

8.Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeusalueelle sijoittamiensa rakenteiden käyttöturvallisuudesta.

 

9.Tämä sopimus on liitettävä mahdollisiin tontin 853-84-113-3 luovutusasiakirjoihin. Se jolle käyttöoikeus on siirretty, on velvollinen ilmoittamaan siirrosta Turun kaupungille kuukauden kuluessa siitä, kun siirto on tapahtunut.

 

10.Käyttöoikeuden saaja on velvollinen tyhjentämään käyttöoikeusalue sekä tarvittaessa maisemoimaan alue käyttöoikeusajan päättyessä. Muussa tapauksessa kaupunki on oikeutettu poistamaan käyttöoikeusalueelta siellä oleva omaisuus ja siistimään käyttöoikeusalue sekä perimään näistä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

11.Mikäli käyttöoikeus irtisanotaan ennen 31.12.2029 kaupungin toimesta, palauttaa kaupunki kertakorvauksen maksajille sen osan joka lasketaan jäljelle jäävän käyttöoikeusajasta. Tämän jälkeen tehdystä käyttöoikeuden irtisanomisesta ei ko. maa-alueen omistaja ole velvollinen suorittamaan saamastaan kertakorvauksesta minkäänlaista osaa takaisin kertakorvauksen maksajille.

 

12.Mikäli käyttöoikeus irtisanotaan ennen käyttöoikeusajan päättymistä käyttöoikeuden saajan toimesta, ei ko. maa-alueen omistaja ole velvollinen suorittamaan saamastaan kertakorvauksesta minkäänlaista osaa takaisin käyttöoikeuden maksajille.

 

13.Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

14.Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

 

 

Turussa     päivänä      kuuta 2019

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta

 

 

 

 

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö