Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta30118.06.20191

7781-2019 (02 08 02)

Ruiskatu 8, muutostyöt ja tekniset korjaukset -hankkeen rakennusurakoitsijan valintakriteerit (kansallisen kynnysarvon ylittävä hankintakokonaisuus)

Tiivistelmä:

Ruiskatu 8, muutostyöt ja tekniset korjaukset -hankkeen urakoiden tarjouspyynnöt on tavoitteena lähettää kyselyyn elokuussa 2019. Hankintamenettelynä esitetään käytettäväksi jaettua urakkaa ja urakoitsijoiden valintaperusteena halvinta hintaa. Kaikkien urakoitsijoiden tulee täyttää esitetyt vähimmäisvaatimukset. Urakoitsijalle asetetaan minimivaatimuksia ja edellytetään yhteiskuntavelvoitteiden täyttämistä.

Kylk § 301

Kaupunkirakentaminen, toimitilojen rakennuttaminen, rakennuttajainsinööri Iiro Tainio 14.6.2019:

Ruiskatu 8, muutostyöt ja tekniset korjaukset -hanke on kaupunkiympäristötoimialan investointiohjelmassa vuosilla 2019–2020. Hankkeen kustannusarvio on hankekuvauksen mukaisesti 4.000.000 euroa. Korjausten on tarkoitus valmistua toukokuussa 2020.

Ruiskatu 8:n hankekuvaus on valmistunut 14.1.2019. Hankkeen tavoitteena on tehdä välttämättömät tekniset korjaukset, jotta kiinteistön käyttöikää saadaan jatkettua 10 vuotta. Kesällä 2020 korjattuihin tiloihin muuttaa Kellonsoittajankadun ammatti-instituutti sekä Sirkkalan koulu. Kiinteistöön tehdään lisäksi tarvittavat tilamuutokset sekä rakennetaan alakoulun leikkipiha.

Pääurakan toteutus on teknisesti sekä hallinnollisesti haastava ja siihen tulee saada urakoitsija, jolla on riittävät edellytykset työn suorittamiselle.

Pääurakoitsijan valinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa.

Kohteesta on pyydetty Yrva-lausunto 16.8.2019 mennessä.

Urakkamuoto

Urakkamuotona on jaettu urakka, jossa rakennusurakoitsija toimii pääurakoitsijana päätoteuttajan velvoittein ja jolle alistetaan putki-, ilmanvaihto-, sähkö- ja automaatiotöiden sivu-urakoitsijat.

Rakentamisessa noudatetaan hankekohtaista kosteudenhallintasuunnitelmaa.

Pääurakoitsijan valintakriteerit

Päästäkseen mukaan hintavertailuun tarjoajien tulee täyttää seuraavat minimivalintakriteerit:

Valittavalla rakennus-/pääurakoitsijalla tulee olla omaan henkilökuntaan kuuluva täysipäiväinen vastaava työnjohtaja hankkeessa. Vastaavalla työnjohtajalla tulee olla vähintään 5 vuoden työkokemus työnjohtotehtävistä.

Työnjohtajalla tulee olla sijainen loma-aikoina ja mahdollisen sairasloman aikana.

Rakennusurakoitsijan tai konsernin johon urakoitsija kuuluu, toteutuneen kokonaisliikevaihdon tulee olla vähintään 2 miljoonaa euroa kolmen viimeisen vuoden keskiarvona.

Tarjoajien ja niiden taustakonsernien luottokelpoisuusluokituksen tulee olla Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -suosituksen mukaan vähintään A tai vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunnon mukaan vähintään tätä vastaava.

Tarjoukseen on liitettävä Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa-yritysraportti tai muu luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunto.

Tarjoajalla (pääurakoitsijalla) tulee olla referenssinä vähintään 2000 brm2 kokoisen peruskorjauksen rakennusurakka. Referenssi saa olla korkeintaan 5 vuotta vanha laskettuna urakan valmistumisesta. Referenssistä tulee olla tilaajan todistus/suositus onnistuneesta suorituksesta.

Hankkeen kieli on suomi ja urakoitsijan tulee käyttää suomen kieltä rakennuttajan kanssa.

Hankinnasta tullaan ilmoittamaan julkisten hankintojen ilmoituskanavassa Hilmassa kansallisen kynnysarvon ylittävänä.

Tarjoajalla tulee olla voimassa oleva toiminnan vastuuvakuutus, joka on riittävä hankinnan laajuuteen ja riskeihin nähden, kuitenkin vähintään 500.000 euroa/ vahinko, ja joka kattaa tilaajalle, tämän omaisuudelle ja kolmannelle osapuolelle aiheutuneet vahingot. Tarjoukseen on liitettävä vakuutusyhtiön todistus toiminnan vastuuvakuutuksen olemassaolosta ja maksetuista vakuutusmaksuista.

Tarjouksen yhteydessä tulee toimittaa todistus tilaajavastuulain 1233/2006 mukaisten yhteiskuntavelvoitteiden täyttämisestä sekä todistus työterveyshuollon järjestämisestä.

Tarjous jätetään hyväksymättä, jos se ei ole tarjouspyynnön mukainen.

Edellä esitettyjen todistusten ja selvitysten lisäksi on urakoitsijan toimitettava myös selvitys tai riittävä vakuutus siitä, ettei urakoitsijaa työmaalla edusta tai sen johto- ja hallintotehtävissä muutoin toimi liiketoimintakiellossa oleva henkilö

Tarjoukset tulee toimittaa määräaikaan mennessä tarjousasiakirjojen mukaisesti.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää:

- hyväksyä liitteenä 1 olevan tarjouspyyntöluonnoksen,

- oikeuttaa toimitilojen rakennuttaminen -yksikön käynnistämään hankinnan,

- valtuuttaa kaupunkirakentamisjohtajan allekirjoittamaan tarjouspyynnön ja tekemään tarjouspyyntöön tarvittaessa teknisluonteisia muutoksia ja lisäyksiä, ja

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, toimitilojen rakennuttaminen


Liitteet:

Kylk § 301
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos, rakennusurakoitsija valinta