Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, liikennesuunnittelu 
Liikennesuunnittelupäällikkö3214.06.2019 

7756-2019 (10 03 01, 02 08 00)

Köydenpunojankadun ja Naantalin pikatien risteyksen alikulkujen esiselvityksen tilaaminen

Kehittämispäällikkö Juha Jokela 12.6.2019:

Naantalin pikatien suunnalla on vireillä useita asemakaavamuutoksia, joista liikenteellisiltä vaikutuksiltaan merkittävimpiä ovat Pukkila ja Turku ratapiha. Näiden toteutuessa liikennemäärät kasvavat näiden alueiden läheisyydessä. Turku ratapiha -kaavoituksen yhteydessä on Köydenpunojankadun ja Naantalin pikatien liittymän kehittämisideana tuotu esiin jalankulku- ja pyöräliikenteen vieminen osittain tai kokonaan alikulkuihin. Idean tavoitteena on risteyksen liikenneturvallisuuden ja sujuvuuden parantaminen. Kohde on kuitenkin erittäin ahdas eikä kyseisen kumppanuuskaavan liikennesuunnittelutyössä esitettyjen alustavien hahmottelujen perusteella ole mahdollista ottaa kantaa johtaako toimenpide mm. tilavaatimuksiltaan ja pituuskaltevuuksiltaan toteuttamiskelpoiseen ratkaisuun. Esitetyn idean jatkosuunnittelun ei voitu enää katsoa kuuluvan kyseisen asemakaavatyön liikennesuunnitteluun. Tämän vuoksi idean jatkoselvittäminen tehdään kaupungin toimeksiantona.

Esiselvityksen laatimisesta on pyydetty tarjous alustavan hahmotelman laatineelta WSP Finland Oy:ltä kilpailutetun suunnittelupalveluiden puitesopimuksen tie-, katu- ja aluetekniikan suunnittelutoimialaan (Kaupunkiympäristölautakunta 12.6.2018 § 298) liittyen. Tarjouksen kustannusarvio on 14983 eur (+alv) ja veloitusperusteeksi esitetään aikapalkkio henkilöryhmittäin. Tehtävän sisältö on esitetty tarjouksessa. Konsultin tarjous on kaupunkiympäristötoimialan toteutussuunnittelu- ja liikennesuunnitteluyksiköiden kokemuksen mukaan kohtuuhintainen.

Liite 1WSP:n tarjous 28.5.2019.

PäätösPäätin tilata WSP Finland Oy:ltä 28.5.2019 päivätyn tarjouksen mukaisesti Köydenpunojankadun ja Naantalin pikatien alikulkujen esiselvityksen enimmäishintaan 14983 eur (+alv). Enimmäishintaa ei saa ylittää ilman tilaajan etukäteistä suostumusta.

 

Matti Salonen

liikennesuunnittelupäällikkö

oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoWSP Finland Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tpvJokela Juha
tiedLinnakoski Kari


Liitteet:

Kytolisu § 32
Liite 1:WSP Finland Oy:n tarjous 28.5.2019.