Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki      (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus 0204819-8

 

 

tontin 853-46-10-3 omistajat   (käyttöoikeuden saaja)

 

Koivisto Mika         1/2

Koivisto Mia         1/2

 

 

Sopimuksen tarkoitus

 

Turun kaupunki ja tontin 853-46-10-3 omistajat sopivat tällä käyttöoikeussopimuksellayttöoikeusalueesta, -ajasta ja -korvauksesta sekä muista käyttöoikeuteen liittyvistä ehdoista.

 

Sopimuksen kohde

 

Noin 8 m2:n suuruinen käyttöoikeusalue, joka on Turun kaupungin yleisen alueen 853-46-9903-0 (Uittamo) alueella, osoitteessa Hukankuja 7. Käyttöoikeusalue on osoitettu liitekartalla M 159 / 4.6.2019.

 

Käyttöoikeusalue on osoitettu 30.6.1970 voimaan tulleessa asemakaavassa 35/1969 Susikallio -nimiseksi puistoalueeksi (P).

 

Sopimuksen perusteet

 

Maanhankintapäällikön päätöspöytäkirja

 

Sopimuksen ehdot

 

1.Käyttöoikeus alkaa 1.6.2019 jatkuen kuitenkin enintään 31.12.2068 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

2.Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

3.Käyttöoikeuden saaja on oikeutettu louhimaan kalliota liitekartalla M 159 / 4.6.2019 osoitetulta alueelta tontin 853-46-10-3 rakennustöiden yhteydessä. Louhintatöiden suorittamiseksi on lisäksi annettu 24.11.2017 maanhankintapäällikön myöntämä valtakirja, diaarinumero 12652-2017. Valtakirjassa mainittua aidan rakentamista ei vaadita. Lisäksi annetaan oikeus rakentaa ja pitää terassiin liittyviä rakenteita käyttöoikeusalueella.

 

4.Käyttöoikeudesta peritään kertakorvauksena kolmesataaviisikymmentä (350) euroa.

 

5.Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaan liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

6.Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeusalueen ja käyttöoikeusalueella sijaitsevien rakenteiden kunnossapidosta. Lisäksi käyttöoikeuden saaja vastaa louhitun kalliopinnan säilymisestä turvallisena estämällä esim. irtoavien kivien aiheuttamat vahingot.

 

7.Käyttöoikeuden saaja on velvoitettu huolehtimaan, että käyttöoikeusalueelta mahdollisesti syntyvistä valumavesistä ei aiheudu ympäristölle haittaa. Käyttöoikeuden saaja vastaa kustannuksellaan valumavesien johdattamista pois alueelta.

 

8.Tämän sopimuksen mukaisen käyttöoikeusalueen louhimisesta ja käytöstä mahdollisesta aiheutuvista haitoista ja vahingoista kaupungille tai kolmannelle osapuolelle vastaa käyttöoikeuden saaja.

 

9.Käyttöoikeuden saaja on velvollinen hoitamaan aluetta hyvin. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

10.Tämä sopimus on liitettävä voimassaoloaikanaan tontin 853-46-10-3 luovutusasiakirjoihin.

 

11.Käyttöoikeuden saaja on velvollinen tyhjentämään käyttöoikeusalue sekä tarvittaessa maisemoimaan alue käyttöoikeusajan päättyessä. Muussa tapauksessa Turun kaupunki on oikeutettu poistamaan käyttöoikeusalueelta siellä oleva omaisuus ja siistimään käyttöoikeusalue sekä perimään näistä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

12.Mikäli käyttöoikeus irtisanotaan ennen käyttöoikeusajan päättymistä kaupungin toimesta, ei kaupunki ole velvollinen suorittamaan saamastaan kertakorvauksesta minkäänlaista osaa takaisin käyttöoikeuden saajalle.

 

13.Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

14.Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

 

 

Turussa     päivänä      kuuta 2019

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta

 

 

 

 

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö

 

tontin 853-46-10-3 omistajat

 

Koivisto Mika

Koivisto Mia