Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta26511.06.20196

11476-2018 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Arkeologinkatu (17/2018)

Tiivistelmä: -

Kylk § 265

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Jani Eteläkoski 3.6.2019:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos Jäkärlän kaupunginosaan Maarian entisen kuntakeskuksen alueelle. Osoite on Arkeologinkatu, Asematie ja Merovinkikatu. Työnimeltään kaavamuutos on Arkeologinkatu. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Jani Eteläkoski.

Kaavan tavoitteet

Kaikki kaava-alueen rakentamiseen osoitetut alueet on osoitettu nykyisessä asemakaavassa yleisille rakennuksille. Tulevaisuudessa yleiseen käyttöön ei tarvita enää näin paljon alueita ja tämän vuoksi osalle aluetta tutkitaan myös asumisen mahdollistamista. Jäkärlän päiväkodeista on valmistunut tarveselvitys, jonka perusteella Arkeologinkadun päiväkodin on tarkoitus pysyä paikallaan ja käytössä. Muut Jäkärlän päiväkodit sen sijaan korvattaisiin tulevaisuudessa kaava-alueelle toteutettavalla uudella päiväkodilla, jolle tutkitaan sopivaa paikkaa kaavamuutoksen yhteydessä. Urheilupuiston on tarkoitus pysyä ennallaan. Asemakaavanmuutoksen yhteydessä tutkitaan lisäksi alueen suojelukysymyksiä. Suojelukysymysten ja alueella säilyvien rakennusten ja toimintojen vuoksi kaava-alueen täydennysrakentaminen tulee kokonaisuutena olemaan kohtalaisen vähäistä.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Arkeologinkatu

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Arkeologinkatu.

PäätösEhdotus hyväksyttiin seuraavalla lisäyksellä kaavan tavoitteisiin:

"Selvitetään alueen toimijoita ja asukkaita palvelevan toiminnallisen virkistysalueen sijoittamista kaava-alueelle."

Peltosen Lintusen kannattamana tekemä muutosehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Peltosen muutosehdotuksen perustelut:

"Jäkärlän alueen palvelutaso on heikentynyt. Kaavoituksen yhteydessä voidaan parantaa Jäkärlän palvelutasoa mahdollistamalla toiminnallisen virkistysalueen sijoittuminen alueelle. Virkistysalueen voisi suunnitella yhdessä alueen asukkaiden kanssa ja siellä voisi sijaita esim. ulkoliikuntapaikka ja skeittiramppi."

Muurinen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus