Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta20721.05.201910

5222-2019 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Kulttuurijokilautta (7/2019)

Tiivistelmä: -

Kylk § 207

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Katja Tyni-Kylliö 13.5.2019:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos III kaupunginosaan Wäinö Aaltosen museon edustalle vesialueelle. Työnimeltään kaavanmuutos on Kulttuurijokilautta. Kaavan laadinnasta vastaa kaupungilla kaavoitusarkkitehti Katja Tyni-Kylliö ja kaavoituskonsulttina toimii Arkkitehtitoimisto Kristina Karlsson.

Kaupunki järjesti 27.8.-3.12.2018 kilpailun Myllysillan viereen sijoittuvan ponttonirakenteisen rakennelman ns. Kulttuurijokilautan liikepaikan toimijan ja rakennuttajan valitsemiseksi. Kilpailun tavoitteena oli löytää innovatiivinen, arkkitehtonisesti korkeatasoinen, ympäristöön sopeutuva ja toteutuskelpoinen suunnitelma. Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto päätti 4.3.2019 § 16 arviointiryhmän esityksen mukaisesti kilpailun voittajaksi Töölö Urban Oy:n ehdotuksen "Kaarna", jonka pohjalta alueelle valmistellaan asemakaavanmuutos.

Kaavan tavoitteet

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on tapahtumien ja julkisen ulkotilan kehittäminen mahdollistamalla ponttonirakenteisen, liiketoimintaan käytettävän rakennelman sijoittaminen Aurajokeen kulttuurihistoriallisesti merkittävään ympäristöön.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kulttuurijokilautta

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Kulttuurijokilautta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin seuraavalla lisäyksellä kaavan tavoitteisiin:

"Kaavamuutoksen tavoitteena on kehittää aluetta Turun kansallisen kaupunkipuiston kulttuurihistoriallisia ja kaupunkikuvallisia arvoja vaalien."

Sandelinin Mannin kannattamana tekemä lisäys hyväksyttiin yksimielisesti.

Asian esitteli maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus