Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta20621.05.20199

2238-2019 (10 02 03, 02 08 00)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Ruusukortteli 2.0 (5/2019)

Tiivistelmä: -

Kylk § 206

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Anna-Leena Jokitalo 13.5.2019:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos VII kaupunginosan korttelin 32 tonteille 15, 16 ja 17 osoitteessa Koulukatu 10 ja 12 sekä Puistokatu 11. Työnimeltään kaavanmuutos on Ruusukortteli 2.0. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Anna-Leena Jokitalo. Kaavoituskonsulttina toimii Arkkitehtitoimisto B&M/ arkkitehti Tuomas Seppänen.

Kaavan tavoitteet

Asemakaavamuutoksella Ruusukortteli 2.0 on tarkoitus Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksen toiminnan säilyttämisen lisäksi mahdollistaa alueella asuinrakentamista sekä päiväkotitoimintaa. Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksen tontti on mukana lämpimien sisäkulkuyhteyksien mahdollistamista varten.

Asemakaavaehdotuksessa on tavoitteena ympäristöön korkeudeltaan sopiva, noin 8-kerroksinen rakentaminen. Pysäköinti sijoitetaan kaavamuutosalueella pääosin maan alle. Korttelin puustoa pyritään säilyttämään.

Kaavamuutoksen tavoitteena on tiivistää kaupunkirakennetta ja lisätä kaupunkikeskustan elinvoimaisuutta.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ruusukortteli 2.0

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Ruusukortteli 2.0.

PäätösEhdotus hyväksyttiin äänin 11-2.

Päätös asiassa tehtiin kahden äänestyksen jälkeen.

1. äänestys

Ensimmäisessä äänestyksessä äänestettiin asian käsittelyn jatkamisen ja Sandelinin Lähteenmäen kannattamana tekemän palautusehdotuksen välillä.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä asian käsittelyn jatkamisen puolesta äänestivät Sinervo, Lintunen, Anttila, Muurinen, Laukkanen, van Ooik, Kevo, Wirén, Euro, Palmunen ja Manni.

Asian palauttamisen puolesta äänesti Sandelinin lisäksi häntä kannattanut Lähteenmäki.

Asian käsittely jatkui äänin 11-2.

2. äänestys

Toisessa äänestyksessä äänestettiin esittelijän ehdotuksen ja Sandelinin Lähteenmäen kannattamana tekemän seuraavansisältöisen muutosehdotuksen välillä:

"Asemakaavamuutoksella Ruusukortteli 2.0 on tarkoitus Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksen ja korttelin päiväkotitoiminnan säilyttäminen sekä lisäksi alueen ympäristöön sopivan uuden asuinrakentamisen mahdollisuuksien tutkiminen. Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksen tontti on mukana lämpimien sisäkulkuyhteyksien mahdollistamista varten. Pysäköinti sijoitetaan kaavamuutosalueella pääosin maan alle. Asemakaavoituksessa turvataan viihtyisä asuinympäristö ja korttelin puustoa pyritään säilyttämään."

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän ehdotuksen puolesta äänestivät Sinervo, Lintunen, Anttila, Muurinen, Laukkanen, van Ooik, Kevo, Wirén, Euro, Palmunen ja Manni.

Sandelinin muutosehdotuksen puolesta äänesti hänen lisäkseen häntä kannattanut Lähteenmäki.

Esittelijän ehdotus tuli päätökseksi äänin 11-2.

Sandelinin palautusehdotus perusteluineen:

"Asemakaavanmuutoksen tavoitteet palautetaan valmisteluun ja tuodaan lautakunnan käsittelyyn vasta kun valmistelussa oleva varhaiskasvatuksen palveluverkkoselvitys on käsitelty.

Varhaiskasvatuksen palveluverkon selvitys luo keskeiset raamit kaavan ratkaisuille eikä asemakaavan tavoitteista ole mielekästä päättää ennen palveluverkon kokonaistarkastelua."

Asian esitteli maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus