Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta16824.04.20194

11740-2017 (613, 002)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteiden täydennys, Turku ratapiha (2/2018)

Tiivistelmä: -

Kylk § 168

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Nella Karhulahti 17.4.2019:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos Pohjolan kaupunginosaan rautatiealueen ja katualueiden osille sekä korttelin 29 tonteille 7 ja 8 osoitteessa Köydenpunojankatu 14. Työnimeltään kaavanmuutos on Turku ratapiha. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Nella Karhulahti.

Ratapihan alueelle suunnitellaan monipuolista elämys- ja tapahtumakeskittymää sekä elämyksellisyyttä tukevia palveluita ja asumista yhteistyössä Turun Ratapihan Kehitys Oy:n ja VR-Yhtymä Oy:n kanssa. Logomon toimistot Oy on tehnyt 19.3.2019 päivätyn aloitteen Logomon tontin ottamiseksi mukaan Turku ratapihan kaavamuutokseen.

Kaavan tavoitteiden täydennys

Kaava-aluetta laajennetaan käsittämään Logomon tontti ja katualueet Logomon ympärillä. Tavoitteena on mahdollistaa Turku ratapihan elämyskeskuksen kytkeminen Logomoon, päivittää Logomon pysäköinnin järjestämistä koskevia kaavamääräyksiä sekä tarkentaa Vaunukadun kaavamääräyksiä. Logomon tontin kaavaa ei muuteta muilta osin.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Turku ratapiha, muutettu 17.4.2019

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteiden täydennyksen ja merkitä tiedoksi muutetun osallistumis- ja arviointisuunnitelman Turku ratapiha.

PäätösEhdotus hyväksyttiin siten muutettuna, että OAS:iin korjataan kohtaan 4. Hyväksyminen uusi tavoiteaikataulu, jonka mukaan kaupunginvaltuusto päättää asemakaavan hyväksymisestä keväällä 2020 eikä vuoden 2019 loppuun mennessä.

Päätös asiassa tehtiin esittelijän kokouksessa tekemästä muutosehdotuksesta yksimielisesti.

Asian esitteli maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus