Vaalimainonnan yleisohjeet



1. 26.5.2019 toimitettavien europarlamenttivaalien ulkomainonta Turun kaupungin yleisillä alueilla aloitetaan viikkoa ennen ennakkoäänestyksen alkua eli 8.5.2019.

 

2. Muu kuin kaupungin keskitetysti hoitama vaalimainonta kielletään koko Turun kaupungin alueella kaupungin omistamilla mailla.

 

3. Mainosten kiinnittämiseen yksityiselle alueelle ja yksityisten omistamiin rakennuksiin, aitoihin jne. on saatava asianomaisen lupa.

 

4. Kaupungin toimesta pystytetään kaupungin alueelle vaalimainoskehikot, joista jokaiselle puolueelle ja valitsijayhdistykselle varataan yksi 80 x 120 cm kokoinen julistetila.

 

5. Kaupunki huolehtii kehikkoja koskevien mainosten asettamisesta ja poistamisesta määräaikana. Tästä johtuen on puolueiden ja valitsijayhdistysten toimitettava Kaupunkiympäristötoimialalle noin 200 vaalimainosta kehikkoihin asettamista varten europarlamenttivaaleja varten 2.5.2019 mennessä.

 

6. Vaalijulisteiden painatus tulee tehdä 120 g mattapintaiselle offsetpaperille valmiiseen kokoon 80 x 120 cm. Julisteaihetta suunniteltaessa tulee huomioida, että vaalimainostelineeseen sijoitetusta julisteesta peittyy reunoista, sivuilta ja alhaalta 3 cm ja yläreunoista 5 cm. Pienempikokoisia ja useammasta kappaleesta koottuja julisteita kaupunki ei ota vastaan, koska ne eivät kokemuksen mukaan kestä ulko-olosuhteissa siisteinä ja aiheuttavat jatkuvaa huoltamista.

 

7. Mainosten liimaamisesta, paikalleen asettamisesta, huoltamisesta ja poistamisesta kaupunki perii puolueilta ja valitsijayhdistyksiltä 500 euron suuruisen korvauksen.

 

8. Vaalitelineissä mainospaikat määräytyvät vasemmalta oikealle siinä järjestyksessä kuin ehdokkaat ovat ehdokasluettelossa.

 

9. Kaupunki edellyttää, että näiden ohjeiden noudattamisen varmistamiseksi puolueet ja valitsijayhdistykset antavat kirjallisen sitoumuksen ohjeiden noudattamisesta. Sitoumuksessa luvattomasta mainonnasta määrätään sopimusrikkomusmaksu 50 € / luvaton mainos.