Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta12626.03.20197

39-2019 (02 02 02)

Kaupunkiympäristötoimialan kuukausiraportti 2 - 2019

Tiivistelmä: -

Kylk § 126

Konsernihallinto, talous ja rahoitus, kiinteistötalouspäällikkö Timo Sankari 20.3.2019:

Kaupunginhallitus on 17.12.2018 § 510 strategisten sopimusten hyväksymisen yhteydessä päättänyt, että toimielinten tulee jatkuvasti arvioida oman toimialansa talouden ja toiminnan toteutumista ja esittää kaupunginhallitukselle niiden pohjalta välittömästi tai osavuosikatsausten yhteydessä toimenpiteet talousarviossa pysymiseksi. Toimialajohtajat raportoivat toiminnan ja talouden kehittymisestä kuukausiraportein omalle lautakunnalleen. Raportoitavat tavoitteet sisältyvät toimialan operatiivisiin sopimuksiin

Toimialajohtajan tulee erikseen annettavan aikataulun ja ohjeen mukaisesti raportoida toimialansa toiminnasta ja taloudesta kaupunginjohtajalle sekä huolehtia siitä, että kaupunginjohtajalla on valvontaa varten riittävät tiedot toimialan toiminnasta.

Investointimenoja ei ennusteta tässä raportissa. Tarkempi selvitys investointien toteumista, ennusteista sekä poikkeamista tullaan esittämään ensimmäisessä osavuosikatsauksessa (maaliskuun lopun tilanne).

Kaupungille tulevia kiinteän omaisuuden myyntivoittoja arvioidaan kertyvän talousarvion mukaisesti (TA 19,2 milj. euroa).

Helmikuun lopun htv-luku on 302,9 (TA 320 htv). Toimialalla on useita hyväksytyn henkilöstösuunnitelman mukaisia vakansseja täyttämättä, jonka seurauksena työvoiman määrä tulee kasvamaan vuoden kuluessa.

Kaupunkiympäristötoimiala tulee tämänhetkisen ennusteen mukaan ylittämään sille asetetun suunnitteluluvun (TAM -28,7 milj. euroa) ennusteen ollessa -31,2 milj. euroa eli poikkeaman ennustetaan olevan noin 2,5 milj. euroa.

Talousarvion toteutumapoikkeama aiheutuu mm. pima-kustannusten sekä lumen kuormauksen ja kuljetuksen kulujen ennustetuista ylityksistä. Tulojen osalta poikkeamaan vaikuttavat pysäköintimaksujen, pysäköintivirhemaksujen, rakennusvalvontatulojen ja joukkoliikenteen lipputulojen ennustetut alitukset. Hulevesitulot ylittänevät talousarvion 1,0 milj. euroa.

Liite 1Kaupunkiympäristötoimiala 02 2019

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää merkitä tiedokseen kaupunkiympäristötoimialan kuukausiraportin 2 - 2019.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Kylk § 126
Liite 1:Kaupunkiympäristötoimiala 02 2019